Siyaset Korucular ve çiftçiler için destekleme teklifi

Korucular ve çiftçiler için destekleme teklifi

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri, çiftçiler ve güvenlik korucularının sorunlarının çözümüne yönelik TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, güvenlik korucularının terörle mücadelede güvenlik güçleri ile omuz omuza görev yaptığını, ancak bekçilerden çok daha az gelir elde ettiklerini belirtti.

Korucular ve çiftçiler için destekleme teklifi

BAHAR ATAKAN Ankara - Türkkan, “Bölgeyi ve şartlarını iyi tanıyan, bilen güvenlik korucuları, terörle mücadelede güvenlik güçleriyle birlikte oldukça başarılı olmuş pek çoğu bu uğurda can vermiştir. Bu şekilde görev yapan korucular öncesinde çiftçilik, çobanlık yaparken bugün ilave bir gelir getirici faaliyette bulunmaları kanunen mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da “Ziraat Bankası’na, Tarım Kredi Kooperatifleri ile özel bankalara borçları dışında kayıt dışı borç yükü de gittikçe artan çiftçimizin borç yüküne karşı mücadelesinde devlet olarak yanlarında yer aldığımızı gösterecek düzenlemeleri hayata geçirmemiz gerekmektedir” ifadesini kullandı.