Siyaset Makama geçen minik vali Taksim kutlamasına izin vermedi

Makama geçen minik vali Taksim kutlamasına izin vermedi

23.04.2010 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

Makama geçen minik vali Taksim kutlamasına izin vermedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90. yılı çerçevesinde İstanbul’da öğrenciler önemli makamlara geçtiler. İstanbul Valisi Muammer Güler koltuğunu 5. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Gözde Akay’a devrederken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın koltuğuna ise polis olmak isteyen Selman Vanlıoğlu oturdu. Kutlamalar çerçevesinde TURMEPA ve İDO ise 3 bin ilköğretim öğrencisine Boğaz turu düzenledi. THY tarafından ise 45 öğrenciye simülatör eğitimi ile pilot sertifikası verdi. Bugün İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı ile başlayan 23 Nisan etkinlikleri daha sonra Ali Sami Yen Stadı’nda sürdürüldü. Miniklerin, haftalardır hazırlandıkları gösterilerini sergilediği Ali Sami Yen’deki kutlamalar oldukça renkli geçti. Öğrencilerin birbirinden güzel şovları ile süslediği kutlamalarda, 10. yıl marşına ellerindeki Türk bayrakları ile herkes ayakta eşlik etti.

Haberin Devamı

23 Nisan etkinlikleri kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da minikler temsili olarak önemli makamlara oturdular. Kağıthane Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu’ndan 10 öğrenci ve öğretmenleri çiçeklerle birlikte Vali Muammer Güler’i makamında ziyaret etti.

-MİNİK VALİ, 1 MAYIS’IN TAKSİM’DE KUTLANMASINA İZİN VERMEDİ-

Öğrencilerle yakından ilgilenen Güler, İstanbul’da eğitime büyük önem verildiğini ve büyük bir bütçe ayrıldığını söyledi. Konuşmasının ardından Vali Güler, gelecekte bu makama bir kadının gelmesi temennisinde bulunarak koltuğunu, ilköğretim 5.sınıf öğrencisi Gözde Akay’a devretti. Bir günlüğüne vali olan Akay, önce işçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamalarına önce izin vermedi. Vali Güler’in, bu yıl Taksim’de kutlamaya izin verdiğini söylemesi üzerine Akay, "O zaman ben de Taksim’de kutlama yapılmasına izin veriyorum" dedi. Vali Güler, konuşmasının ardından, makam koltuğunu Gözde Akay’a devrederek, gelecekte bu makama bir kadının gelmesi temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

-ÇAPKIN’IN KOLTUĞUNA POLİS OLMAK İSTEYEN 5.SINIF ÖĞRENCİSİ OTURDU-

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çelik’i ise makamında Fatih Fethiye İlköğeritm Okulu’ndan beşi kız 10 öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti. Hüseyin Çapkın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile makamını temsili olarak 5.sınıf öğrencisi Selman Vanlıoğlu’na devretti. Çapkın’ın makam koltuğuna oturan Vanlıoğlu, ileride polis olmak istediğini söyledi. Heyecanlı olduğu gözlenen minik emniyet müdürü ayrıca, çocukların kaçırılmasını önlemek istediğini belirtti. Ziyaretten memnun kalan Hüseyin Çapkın, öğrencilerle sohbet etti. Gelecekte bu tür makamlara küçüklerin oturacağını vurgulayan Çapkın, "O nedenle bu bir alıştırma, çocuklar açısından geleceği hazırlar ve bir empati. Gelecekte buraları yönetebileceklerine inanmalılar. Bu amaçla bugün Selman Vanlıoğlu bizim yerimize geçecek ve 35 bin kişiye yakın İstanbul Polis Teşkilatını o yönetecek" dedi.

-THY’DEN 45 ÇOCUĞA PİLOT SERTİFİKASI-

THY tarafından ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Esirgeme Kurumu organizasyonu ile belirlenen okullardan 45 öğrenciye simülatör eğitimi ile pilot sertifikası verildi. THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora, çocuklara havacılığı sevdirmek istediklerini belirterek, çocukların bir bölümünün pilotların eğitim yaptığı simülatör cihazına geçerek, gerçek bir uçuş yaptığını, bir bölümünün ise mock-up’ta yolcu gibi uçtuklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

-İKİ OKUL KARDEŞ OLDU, 3 BİN ÇOCUK BOĞAZ TURU YAPTI-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ise Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ile Azerbaycan-Bakü Görme Engelliler Okulu kardeş okul oldu. Üsküdar’daki Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulunda, bu çerçevede bir tören düzenlendi. Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Halis Kuralay, 90 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de bireyi birey sayan, insanı insan sayan ve insanlık onuruna en yakışır kurum olan TBMM’nin kurulduğunu hatırlattı. Kuralay, 23 Nisan şenlikleri kapsamında Azerbaycan-Bakü Görme Engelliler Okulu ile kardeş okul olmak istediklerini dile getiren Kuralay, bu kapsamda görme engelliler temsilcisi Bulgar Aliyev ile irtibata geçtiklerini ve Azerbaycan’dan 6 öğrencinin kardeş okul olmak için İstanbul’a geldiğini anlattı. Bu kapsamda iki okulun bundan sonra kardeş ilan edildiğini ve öğrencilerin Pazartesi gününe kadar misafir edileceğini belirten Kuralay, ileriki zamanda görme engelli öğrencilerle birlikte Bakü’deki okula bir ziyarette bulunacaklarını söyledi. Kutlamalar çerçevesinde TURMEPA ve İDO’un ortaklaşa yapılan bir etkinlik ile 3 bin ilköğretim öğrencisine Boğaz turu düzenledi.