Siyaset MGK’da gündem Doğu Akdeniz

MGK’da gündem Doğu Akdeniz

24.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) ana gündem başlığı, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler olacak.

MGK’da gündem Doğu Akdeniz

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek toplantıda, PKK terör örgütü, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlar değerlendirilecek.

Haberin Devamı

MGK’nın ana gündem maddesi ise Doğu Akdeniz olacak. Yunanistan ile yaşanan gerilimle ilgili bir süredir diplomatik temasların artması, Fransa’nın tutumu, iki ülke arasında başlayacak olan istikşafi görüşmeler, Doğu Akdeniz’de önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumak için atılacak adımlar ele alınacak.

Sarrac sonrası süreç

Libya’daki son durum, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac’ın istifa etmesi halinde Libya’da izlenecek yol haritası da toplantıda görüşülecek konular arasında yer alacak. Libya’daki gelişmelerle ilgili Rusya ile yürütülen görüşmeler de MGK’da değerlendirilecek. Suriye ve İdlib’teki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda rejimin saldırıları, bölgedeki hareketlilikler mercek altına alınacak.  MGK’da ayrıca Filistin’deki gelişmelerin de değerlendirilmesi ve açıklamada bu konuya vurgu yapılması da bekleniyor.