Siyaset MHP lideri Bahçeli’den vekilliği düşen Gergerlioğlu’na tepki: Yatağıyla kapı önüne koyun

MHP lideri Bahçeli’den vekilliği düşen Gergerlioğlu’na tepki: Yatağıyla kapı önüne koyun

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’li Gergerlioğlu ile ilgili, “Bu şahıs TBMM’yi terk etmeyerek milli iradeye kafa tutmuştur” dedi. Şentop’a çağrıda bulunan Bahçeli, Gergerlioğlu’nun yer yatağıyla birlikte Meclis kapısının önüne konulmasını istedi.

MHP lideri Bahçeli’den vekilliği düşen Gergerlioğlu’na tepki: Yatağıyla kapı önüne koyun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu sert tepki gösterdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Nevruz’u kutlayan Bahçeli, “Öyle günler, öyle bayramlar vardır ki milli birliğin dayanağı, milli varlığın kaynağı, milli dirilişin kıvancıdır. Nevruz uyanıştır, canlılıktır, kaynaşmadır, kucaklaşmadır, kutlu bir toparlanışın simgesidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu şahıs ilk günden itibaren direnişe geçmiş, TBMM’yi terk etmeyerek milli iradeye kafa tutmuştur. Bu olacak ve sineye çekilecek bir şey değildir. Bu bölücünün milletvekilliği düşürüldüğüne göre, Gazi Meclis’te bulunma, yasama faaliyetlerine katılma hakkı artık söz konusu bile olamayacaktır. TBMM’ye yer yatağı serip sabahlamak ve bunu da nevi şahsına münhasır bir eylem olarak takdim etmek yasa dışıdır ve gayri meşrudur.”

Şentop’a çağrı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulunan Bahçeli, “Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehal çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergerlioğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

 ‘Gül, HDP’ye katılsın’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hedef alan Bahçeli, şunları söyledi: “Gergeroğlu’nun milletvekilliği düşünce yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11. Cumhurbaşkanına diyeceğim de şudur: Eğer çok üzüldüyse HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır.”