Siyaset MHP lideri Bahçeli’den Yunanistan’a sert sözler: Atina’yı başlarına yıkarız

MHP lideri Bahçeli’den Yunanistan’a sert sözler: Atina’yı başlarına yıkarız

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP lideri Bahçeli’den Yunanistan’a sert sözler: Atina’yı başlarına yıkarız

ANKARA Milliyet- Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAŞARACAĞIZ: 9 Haziran günü, Cumhurbaşkanı adaylığını resmen açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımızı gönülden tebrik ediyor, beraberce başaracağımıza candan inanıyorum.

ÇIKTIĞI GİBİ İNER: Geçim sıkıntılarını biliyoruz. Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir, ama asıl fitne fücur enflasyonunun, tezvirat ve tefrika stokundaki artışın önüne geçmek, buna engel olmak da boynumuzun borcudur.

MEYDAN BOŞ DEĞİL: Ege’nin karşı kıyısında açıkça krize oynayan Yunanistan hükümetine diyorum ki; Biz buradayız, hiçbir yere de gitmeyeceğiz. Meydan boş değildir, aklını başına almayanın aklını almak bizim için çocuk oyuncağıdır. Ege’de gerginliği tırmandıran Yunanistan doğabilecek ağır sonuçların ağırlığı altında ezilmekten kurtulamayacaktır. Aksi halde İstanbul’daki köprüleri bombalamayı hayal edenler, yeri gelirse Atina’nın başlarına yıkıldığını, Ege sularının ne kadar serin, ne kadar derin olduğunu ağır bedeller ödeyerek göreceklerdir.

Haberin Devamı

EGE İÇİN ÜÇ ÖNERİ: Ülkemizin Yunanistan’a yönelik atacağı adımlar olmalıdır ve bu çerçevede bizim önerilerimiz şunlar olacaktır. İlk önce, Türkiye’nin Deniz Yetki Alanları Kanunu’nu bir an evvel hazırlayıp kabul ederek muhataplarına tebliğ ve ilan etmeliyiz... İkinci etapta, Adalar Denizi’nde ülkemize ait olan, bir anlaşmayla herhangi bir ülkeye devredilmemiş coğrafi formasyonları Türkiye’nin bir parçası olarak denizcilik haritalarımızda göstermeliyiz, hitamında bu yeni statükoyu BM nezdinde tescil ettirmeliyiz. Üçüncü etapta da egemenlik hakları Türkiye’de olan coğrafi formasyonları kapsayacak şekilde süresiz NAVTEX ilanı yapmalıyız.

ABD DOST MU DÜŞMAN MI?: Türkiye’nin haklı, hukuki ve meşru sınır ötesi operasyonu an meselesiyken, sınırlarımıza 3 km’lik mesafedeki Kamışlı’da ABD askerleriyle PKK/YPG’li teröristlerin birlikte devriye turları atması, beraberce poz vermeleri neyin mesajı, kimin tertibidir? ABD’li askerlerin teröristlerle ne işi vardır? Bu ülke dost mudur, düşman mıdır?

‘Meclis’te yeri olamaz’

İstanbul Kadıköy’de PKK kontenjanından Meclis’e giren bir kadın milletvekili görevini vatanseverlik şuuruyla icra eden polisimize adice yumruk sallamıştır. Böylesi bir şerefsizliğe, böylesi bir küstahlığa dünyanın hangi medeni ülkesi ruhsat verecektir? Kadıköy’de polise el kaldıran, diğer yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde izinsiz şekilde pankart asmaya teşebbüs ederken polislerimize saldıran milletvekili müsveddelerinin TBMM’de yeri olamaz. Bunların dokunulmazlığı süratle kaldırılmalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu polise yumruk atan soysuzun yanında mısın? Karşısında mısın? CHP yönetimi tarihi bir imtihanın ortasındadır.