Siyaset MHP’nin afişini polis kaldırttı

MHP’nin afişini polis kaldırttı

23.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Sakarya İl Teşkilatı’nın hazırladığı, üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik açılımla ilgili olarak söylediği iddia edilen sözler ve bazı görüntülerin yer aldığı afiş, MHP’lilerle plisi karşı karşıya getirdi

MHP’nin afişini polis kaldırttı

Adapazarı’nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi’nde inşaat halindeki Cevat Bey Konağı’nın bahçe duvarına boydan boya asılan afişin başında, PKK’lı teröristlerin Habur’da törenle karşılanma görüntüleri yer alıyor. Onun yanına da “Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Abdullah Gül”, “Kürt açılımını hazmettire hazmettire kabul ettireceğiz. Tayyip Erdoğan” yazıları yerleştirildi.
Bu yazılarından sonra sırasıyla BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in bir polis memuruna tokat atması, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli ve Recep Yıldırım’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etmeleri ve İstanbul’da 3 kişinin öldüğü belediye otobüsüne yapılan molotoflu saldırının fotoğrafları da yer aldı. Görüntülerin sonu da “Bu görüntüleri hayal bile edemezdik” sloganı yazıldı.

Ak Parti’den şikâyet
Afişin asıldığını haber alan polis ekipleri olay yerine gelerek bunun kaldırmasını istedi. Ancak MHP’liler karşı çıkınca gerginlik yaşandı. Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne, gerginliğin büyümemesi için MHPli yetkililerden pankartın kaldırılması konusunda ısrarını sürdürünce devreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata girdi ve onun onayı ile pankart bulunduğu yerden kaldırıldı. Ak parti il yöneticileri ise afişin, AK Parti İl Başkanlığı’nın polise şikâyette bulunması üzerine kaldırıldığını açıkladı.

Yazarlar