Siyaset MHP'de seçim hazırlığı başladı! Adaylık başvurusu için standlar oluşturuluyor

MHP'de seçim hazırlığı başladı! Adaylık başvurusu için standlar oluşturuluyor

19.04.2018 - 16:53 | Son Güncellenme:

MHP Genel Merkezi'nde, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde aday adaylığı başvuruları için stantlar kuruluyor. MHP, MYK ve MDK üyeleri,  milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla 21 Nisan Cumartesi günü  Kızılcahamam'da yapılacak günübirlik kampta "seçim stratejisini" belirleyecek.

MHPde seçim hazırlığı başladı Adaylık başvurusu için standlar oluşturuluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından seçim startını veren MHP, hazırlıklarına başladı. Bu çerçevede MHP, 21 Nisan Cumartesi günü Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla düzenlenecek toplantıda, partinin "seçim stratejisini" belirleyecek.

Haberin Devamı

Toplantıda, 60 günlük seçim takvimi içerisinde seçimlerde en üst düzeyde başarının nasıl sağlanacağı ve neler yapılması gerektiği istişare edilecek. Partinin seçim stratejisinin, MHP'nin 12. Olağan Kurultayı'nda kullanılan "Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka" sloganı çerçevesinde "milli beka" ve "cumhur ittifakı"nın" önemi ve gerekliliği ekseninde ele alınıp şekillenmesi bekleniyor. Strateji belirlenirken daha önceki seçimler öncesinde hazırlanan seçim beyannameleri de değerlendirilecek. Parti yetkilileri, MHP'nin seçime en hazırlıklı parti olduğunu belirterek kurultay hazırlıkları döneminde teşkilatın alanlarda olduğunu, vatandaşın nabzını tuttuğunu ve kanaatlerini paylaştığını ifade etti.

Haberin Devamı

ADAY ADAYI BAŞVURULARI İÇİN STANDLAR OLUŞTURULUYOR

MHP Genel Merkezi'nde de seçim hareketliliği yaşanmaya başlandı. Genel Merkez'de aday adaylığı başvuruları için standlar kuruluyor. Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini açıklamasının ardından partinin belirlediği tarihe göre aday adaylığı başvuruları alınacak.

MHP'Lİ KALAYCI: ÇOK SAYIDA BAŞVURU BEKLİYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partisinin 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine hazırlık çalışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'nin seçim çalışmalarına hızla başladığını vurgulayan Kalaycı, aday adaylığı başvuruları için gerekli stantların bugün genel merkezde oluşturulduğunu söyledi. Seçim stratejisiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlatan Kalaycı, "Cumartesi günü Kızılcahamam'daki toplantımızda da bu konularda gerek il başkanlarımıza gerek milletvekillerimize ve gerek kamuoyuna yönelik MHP'nin önümüzdeki seçimlerle ilgili neler yapacağı açıklanacak. Bu anlamda beyannameden tutun iletişim ve aday belirleme stratejimiz toplantıda netleşecek." diye konuştu. Her yönüyle seçime hazır olduklarına değinen Kalaycı, "Aday adaylığı için yoğun bir başvuru olacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Açıkçası çok yüksek bir başvuru bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde kurultayımızı gerçekleştirdik. Merkez Yönetim Kurulumuza (MYK) olan başvurular bile buna bir gösterge olabilir. MYK üyeliği için 5 bine varan başvuru gelmişti. Bu seçime yönelik çok yüksek bir sayı bekliyoruz. Aday adaylığı başvuruları için genel merkezimize yoğun bir şekilde arkadaşlarımız geliyor."

Haberin Devamı

Kalaycı, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimini belirlemesini beklediklerini ifade ederek, AK Parti ve MHP'nin ortak seçim önergesinin bugün komisyonda görüşüleceğini, yarın da TBMM Genel Kurulunda seçim kararının alınacağını söyledi. Bunun akabinde YSK'nin seçim takvimini açıklayacağını ve aday başvuruları için süreleri belirleyeceğine işaret eden Kalaycı, MHP'nin bunu dikkate alarak kendi takvimini oluşturacağını kaydetti.

DEĞİŞİK MODELLER UYGULUYORUZ!

"Nasıl bir yöntem izlenecek?" sorusu üzerine Kalaycı, MHP'nin her seçimde en uygun aday belirleme stratejisini uygulayan bir parti olduğunu dile getirdi. Teşkilatların da görüşlerinin alındığını belirten Kalaycı, "Hatta değişik modeller uyguluyoruz. İnternet üzerinden görüş bildirimi, il teşkilatlarımızın aday adayları üzerinde verdiği görüşler, tüm bunlar dikkate alınıyor. En objektif şekilde MHP'ye en işi şekilde hizmet edebilecek, en yüksek düzeyde oy alabileceğimiz adaylarımızla yola devam edeceğiz." diye konuştu. Kalaycı, "Yüzde kaç oy bekliyorsunuz?" sorusuna da "Benim bir iddiam var; MHP bu seçimde rekoru kıracak. Oyumuz 1999'da yüzde 18 kusurdu. Ben yüzde 20'leri bulacağımızı tahmin ediyorum. Yaşadığımız şu süreçteki gelişmeler de buna işaret etmekte. Çünkü Anadolu'nun bütün illerinden MHP ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik yoğun bir takdir, teveccüh var. Bunların da seçimde sonucunu alacağız. Alenen insanımız bu seçimde MHP'ye oy vereceğini ifade ediyor." karşılığını verdi.