Siyaset Milletvekillerine ‘aktif olun’ talimatı

Milletvekillerine ‘aktif olun’ talimatı

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir grup milletvekili ile partisinin genel merkezinde kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı buluşmada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bazı bakanlar da hazır bulundu. 37 ilden milletvekillerinin davetli olduğu toplantı yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Milletvekillerine ‘aktif olun’ talimatı

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Edinilen bilgilere göre toplantıda AK Partili vekillere yeni anayasa değişikliği çalışmalarından bahseden Erdoğan, 2023 seçimleri için “kader seçimleri” ifadesini kullandı ve “Muhalefet dağınık. Ancak onların dağınık olması bizi rehavete sürüklememeli. Meclis’te Genel Kurul çalışmalarına aktif olarak katılın. Yasa görüşmeleri, yoklamalarda yeterli sayının bulunamaması nedeniyle bölünmesin. Orayı boş bırakmayın. Bütçe görüşmelerine de aktif katılım sağlayın. Komisyon üyesi olmayan arkadaşlarımız da katılsın. Grup yönetimi ve genel merkezle sürekli temas halinde olun” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında “İç ve dış siyasetle ilgili değerlendirmeleri ele aldık. Milletvekillerimiz hem sahada yaptıkları çalışmalar hakkında yaptıkları tespitler ile ilgili bilgi verdi hem de 2023 yılındaki seçimlere dönük olarak yapılacak çalışmalar, ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş oldu” dedi. Çelik, anayasa değişiklik teklifi ile ilgili “Meclis’te 400 oy bulunmazsa referandum gündeme gelebilir mi?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Tabii ki bunun Meclis’te geçmesi arzu edilir; ama onun dışında bir seçenek ortaya çıkarsa da bunun referanduma götürülmesinden, millete sunulmasından herhangi bir çekince olmaz.”