Siyaset NATO diplomasisi devam ediyor

NATO diplomasisi devam ediyor

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Finlandiya ve İsveç heyetleri ile yapılan NATO’ya üyelik başvurusu istişare görüşmelerinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün sabah saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklaması ile duyuruldu.

NATO diplomasisi devam ediyor

Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde İsveç ve Finlandiya heyetleri ile görüşmeler yapılmıştı. Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık ederken İsveç heyetinden İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström, Finlandiya heyetinden ise Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara görüşmelere başkanlık etmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmeler yaklaşık 5 saat sürmüştü.

Haberin Devamı

Türkiye - Romanya - Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı da Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde bugün İstanbul’da yapılacak. Toplantıda, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, NATO Madrid Zirvesi, müteakip Stratejik Konsept ve üçlü sürecin geleceği ele alınacak. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan da bugün İstanbul’da Çavuşoğlu ile iki ülke ilişkilerinde son dönemde kaydedilen gelişmelerin yanı sıra bölgesel konuları da ele alacakları bir görüşme gerçekleştirecek.

Yazarlar