Siyaset Öcalan Hakan Fidan'a hangi sözü verdi?

Öcalan Hakan Fidan'a hangi sözü verdi?

09.01.2013 - 13:58 | Son Güncellenme:

MİT'in Öcalan ile yaptığı barış görüşmelerinin yeni detaylarını daha önce bu konuda pek çok bilinmeyen ayrıntıyı gün ışığına çıkaran Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi yazdı..

Öcalan Hakan Fidana hangi sözü verdi

Yazıya göre barış görüşmeleriyle ilgili süreç şu şekilde gelişti; İmralı ayrı devletten vazgeçti, MİT Kandil ile temas kurdu, silah bırakma ise AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin yer alacağı bir gözetim gücü koordinasyonuyla gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İşte yazının en canalıcı bölümleri...

"Yol haritasına göre, örgütün 'çelik kadro' adı verilen 50 yöneticisi, Avrupa'ya gönderilecek. Teröristlerin sınır ötesine çekilmesini, partilerin de temsil edileceği 'Gözlem Gücü' koordine edecek.

İmralı ayrı devletten vazgeçti

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Öcalan'a 'ayrı devlet' konusunu iki kez sordu. Öcalan 'ayrı devlet yok' güvencesi verdi. Diyalog Başbakan'a aktarıldı. Onay vermesi üzerine Fidan, Öcalan'la ikinci kez bir araya gelip, diğer konuları konuştu.

MİT Kandil'le de temasa geçti

Öcalan'ın 'bağımsız devlet' ve 'özerklik' şartından vazgeçmesiyle başlatılan süreç, Hakan Fidan ve BDP'lilerin Abdullah Öcalan'la görüşmesiyle yeni bir aşamaya geçti. Fidan İmralı ile görüşürken, MGK toplantısının ardından MİT'ten 4-5 kişilik bir heyet Kandil'le temasa geçti."