18.11.2008 - 01:52 | Son Güncellenme:
Parlamento muhabirimiz Önder Yılmaz’ın aldığı bilgilere göre, komisyon, ziyaret konusunda ikiye bölünmüş durumda.
AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, “Diğerlerini nasıl denetleyip inceliyorsak İmralı’yı da inceleyebiliriz. İnsan hakları açısından bakarız. Görevimiz bu” derken, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan da, “Orada bir şey olduğunu sanmıyorum. Ancak Meclis tarafından incelenmesinde sakınca görmüyorum” diyerek arkadaşını destekledi.
Ancak bu yaklaşım, hem muhalefete mensup üyelerden hem de bazı AKP’li üyelerin tepkisine yol açtı. AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, “DTP’lilerin söylentileri bitmez. İnsanlarda şüphe ve kuşku bırakmak istiyorlar. Toplum orada paşalar gibi ağırlandığını düşünüyor. Bir şey olduğunu düşünseydim giderdim” dedi.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Ben şahsen İmralı’da bir insan hakkı ihlali olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir karar alınsa bile ben İmralı’ya gitmem” derken, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, “Adalet Bakanı İmralı’da kötü muamele olmadığını açıkladı. AKP’liler kendi bakanlarına itimat etmeliler. MHP olarak gitmeyeceğiz” diyerek ziyarete karşı çıktı.
DTP’liler şimdi, ziyarete muhalefet eden AKP’lilerin görüş değiştirmesini ve iktidar çoğunluğunun İmralı ziyaretinin yolunu açmasını bekliyor. Muhalefet ise AKP’de sık rastlanmayan bu görüş ayrılığına güveniyor.
Bölücülükse amaç, Öcalan’ın komisyonu ortadan ikiye böldüğü tartışma götürmez...