Siyaset ‘Ortadoğu’da kanlı bir sayfa açılabilir’

‘Ortadoğu’da kanlı bir sayfa açılabilir’

05.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kadın muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu’da yeni bir kanlı sayfa açılabilir” dedi.

‘Ortadoğu’da kanlı bir sayfa açılabilir’

Suriye politikası hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu Suriye politikasının, bu dış politikanın kazananı kim. Türkiye ne kazandı bundan. Ben Ortadoğu bataklığına girmeyin dediğim zaman beni suçladılar” dedi. Kılıçdaroğlu, “Tezkereye de evet dediniz” diyen bir katılımcıya da, “O noktada hayır diyemezsiniz. Orada çocuklarımız, askerlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız var. Onların bir çatışma içerisinde olmasını asla doğru bulmayız” yanıtını verdi.
Libya’ya asker tezkeresini eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Fizan’ı duymuşsunuzdur. Fizan Libya’daki çöldür. Bizim askerlerin orada ne işi var? Birleşmiş Milletler diyor ki ‘Ben mevcut hükümeti destekliyorum’ O zaman gidersin BM’ye ‘Gönder barış gücünü’ dersin. Diplomasiyi kullanmıyorlar. Savaş, diplomaside en son çaredir.”

Tehlikeli sinyaller

Kılıçdaroğlu, Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ile ilgili olarak, “Ortadoğu politikasında da etkin bir kişiydi ve bu öldürüldü. Şimdi Ortadoğu’da yeni bir kanlı sayfa açılabilir. Türkiye, Ortadoğu politikasını 180 derece değiştirip barış eksenli bir çizgiye oturtmalıdır. Ortadoğu bir bataklıktır. Hiçbir ülke de bu bataklığa girmemiştir. O bataklıktan şimdi çok tehlikeli sinyaller geliyor” değerlendirmesinde bulundu.