Siyaset Öztrak ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmasını sordu: Hayrola, nedir bu telaşınız?

Öztrak ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmasını sordu: Hayrola, nedir bu telaşınız?

04.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

KPSS’deki şaibe iddialarını değerlendiren CHP Sözcüsü Öztrak,  “ÖSYM Başkanı’nı kurban verip, bu işten sıyrılmayı mı düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Öztrak ayrıca  “ÖSYM Başkanı talimat vereni açıklasın” çağrısında bulundu.

Öztrak ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmasını sordu: Hayrola, nedir bu telaşınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, KPSS’de şaibe iddialarına ilişkin, “Erdoğan gece yarısı, ÖSYM Başkanı’nı, apar topar görevden aldı. Hayrola, bu ne telaş” dedi. Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:  

Haberin Devamı

HÜBRİS HASTALIĞI: Siyasette, kibir sarhoşluğu ve güç zehirlenmesi, “hubris” hastalığı olarak adlandırılır. Hubrise yakalanan siyasetçi, üstüne bir de ülke yönetiyorsa, sadece kendini değil, beraberinde ülkesini de uçuruma sürükler. 

TÜİK’E ENFLASYON TEPKİSİ: TÜİK üzerindeki saray vesayeti, artık objektiflerden de saklanmıyor. TÜİK Başkanı’nın, tam da enflasyon rakamları açıklanmadan önce, saraya yaptığı ziyaret oldukça ilginç, anlaşılan amacına ulaşmış görünüyor. Ama şunu da hatırlatalım, kalabalıkta işlenen suçun, tenhada özrü olmaz. Enflasyon istatistikleriyle oynamak, milletimizin ücretini ve maaşını taammüden gasp etmektir. 

HAYROLA BU NE TELAŞ: Bu kifayetsiz kadrolar, sağlıklı şekilde, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dahi yapamıyor. ÖSYM yemeden, içmeden, doğru düzgün araştırmadan iddiaları hemen reddetti. Ardından artan kamuoyu baskısıyla, Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’na konuyu inceleme talimatı verdiği söylendi. Sonra Erdoğan aynı gün gece yarısı, ÖSYM Başkanı’nı, apar topar görevden aldı. Hayrola, bu ne telaş. ÖSYM Başkanı’nı kurban verip, bu işten sıyrılmayı mı düşünüyorsunuz. Yoksa giderayak devlete yandaşlarınızı doldurmaya çalışırken, operasyon elinizde mi patladı? ÖSYM Başkanı’na tavsiyemiz, bu işi birilerinin talimatıyla yaptıysa, daha önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı (Erdoğan) Bayraktar’ın yaptığı gibi, kendisine talimat vereni açıklasın. ÖSYM’nin ilgili olduğu YÖK Başkanı, neden sus pus? 

Haberin Devamı

BU OPERASYON NEYİN NESİ: Akkuyu’nun inşaatını gerçekleştiren Türk firmanın sözleşmesi bu hafta Ruslar tarafından feshedildi. İnşaat işi Rusya’ya ait bir devlet şirketine kaldı. Ruslar, Türk ekonomisinin sıkıntılarını görerek, bu parayı Türkiye’ye önden yüklemeli gönderme karşılığında, acaba Türk firmasının inşaat işinden ayrılmasını şart mı koştu? Yoksa para karşılığında Ruslara, Akdeniz’de, vatan topraklarında liman mı sattınız?  Bu hafta Erdoğan Soçi’ye, Putin ile buluşmaya gidecek. Tam da bu ziyaret öncesi, Rusların yaptığı bu operasyon neyin nesidir? 

Muhalefetin ana gündemi oldu

Haberin Devamı

KPSS Lisans’ta bazı soruların bir yayınevine ait olan deneme sınavlarındaki sorularla bire bir aynı olmasıyla ilgili iddialar siyasetin ana gündemi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sınavın iptal edilmesi gerektiğini söylerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz, Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz!” ifadelerini kullandı.