Siyaset Parti ve şahsa desteğim yok

Parti ve şahsa desteğim yok

22.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başabakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile birlikte Diyarbakır’a gelen Kürtlerin ünlü ozanı Şivan Perwer, siyasilerin eleştirilerini yazılı bir açıklamayla yanıtladı.

Parti ve şahsa desteğim yok


MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, ırkçı bir anlayışla kendisine saldırdığını belirten Perwer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ise “Dersim Asıllı bir Kürt” diye seslendi. Perwer, “Kılıçdaroğlu’nun barışa verdiğim desteği 30 yıllık savaşın en büyük trajedilerinden biri olan Roboski katliamı ile istismar edip şahsıma saldırması ve iç politika malzemesi haline getirmesi samimi olmadığı gibi, şık da olmamış ve anamuhalafet partisinin genel başkanına hiç yakışmamıştır” dedi.
Diyarbakır’a gelişinde hiçbir siyasi partiye destek amacı taşımadığını ifade eden Perwer, “Hiçbir siyasi parti veya şahsa destek sunma veya övme gibi bir tavrım olamaz. Ancak barış sürecini her türlü riski göğüsleyerek başlatan ve devam ettiren siyasetçileri kutlamak ve teşekkür etmek benim için bir şereftir. Umarım beni ucuz ve karşılıksız bir şekilde eleştiren şahsiyetlerde barış sürecine katkı sunar ve kendilerinede böylece en içten duygularımla teşekkür eder ve bunun için destek veririm” dedi. Perwer, somut projelerle sürece destek sunacağını da sözlerine ekledi.