Siyaset ‘PKK bitecek, rahat nefes alacağız’

‘PKK bitecek, rahat nefes alacağız’

08.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, terör örgütlerine “Türk’ün ve Kürt’ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz” diye seslendi. Bölge halkına en büyük zararı PKK’nın verdiğini belirten Yıldırım, “PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak” dedi

‘PKK bitecek, rahat nefes alacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, PKK, FETÖ ve DEAŞ’ın aynı merkezden, aynı yüksek akıldan emir aldıklarını ifade ederek, hiç bir terör örgütünün Türk ve Kürt kardeşliğine asla zarar veremeyeceğini vurguladı. Şırnak ve Hakkari’de halka seslenen Yıldırım, PKK’ya karşı yürüttükleri operasyonların süreceği mesajını vererek “Bu işin dönüşü yok. PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak” diye konuştu.
‘Şırnak’a borçluyuz’
Yıldırım, dün önce Şırnak’ta ardından Hakkari’de düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Şırnak’ın yiğit insanlarına borçlu olduklarını ifade eden Yıldırım, 15 Temmuz gecesinde Şırnak’ın da milletini, bayrağını, devletini, vatanını, cumhurbaşkanını, Meclis’i, başbakanı korumak için sokaklara döküldüğünü belirtti. 15 Temmuz gecesi Cizre’deki “105. nokta” direnişini hatırlatan Yıldırım, “Cizreliler Elçi Havaalanı’nı kapattınız, o alçakların, o teröristlerin Ankara’ya gitmesini önlediniz. Evlerinizden, köylerinizden koştunuz, havaalanında bedenlerinizi siper ettiniz. Eğer Şırnak direnmeseydi, darbeciler durdurulmasaydı, Ankara’da daha fazla kan dökeceklerdi” diye konuştu. Söz konusu memleket olduğunda nasıl kenetlenildiğini bütün dünyanın gördüğünü anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradan söylüyorum, aramıza hiçbir terör örgütü giremez. Bundan sonra aramıza kimseyi sokmayacağız. Alçak PKK terör örgütünü bir daha aramıza sokmamaya kararlı mıyız? Bizim muhabbetimizi hiç kimse bozamaz. Aramıza kimse düşmanlık tohumları ekemez. Bu topraklar bizim ortak vatanımız. O gece birileri ellerini çok ovuşturdular. Darbe olacağını ve buradan kazançlı çıkacaklarını hesapladılar. FETÖ darbe yapacak, FETO’nun kardeşleri de sevinecekti. PKK ve FETÖ ortak çalışıyorlar. Bunların ikisi de ihanet şebekesidir. Bunlar aynı gövdenin kolları. PKK, FETÖ, DEAŞ aynı merkezden, aynı yüksek akıldan emir alıyorlar. Bunlar Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. On binlerin huzurunda açık açık söylüyorum, bütün terör örgütlerine: Türk’ün, Kürt’ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz.”
‘Engelleri kaldırdık’
2002’den sonra Ak Parti olarak Türkiye’ye yeni bir anlayış getirdiklerini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “İnançlar, düşünceler üzerindeki baskıları tek tek kaldırdık. Mezhepler üzerindeki baskıları hep kaldırdık. Dillerin, kültürlerin üzerindeki engelleri kaldırdık, demokrasimizi geliştirdik, özgürlükleri alabildiğine genişlettik. Artık dedik ki ‘Bu ülkede ne başörtüsü sorunu olsun ne de Kürtçe konuşmak sorun olsun, Arapça da Kürtçe de konuşulsun’. Kürtçe kitap yoktu, kitap. Şimdi kitap da var, müzik de var, Kürtçe televizyon da var, radyo da var. Hepsinin önündeki engelleri Ak Parti tek tek kaldırdı. Biz öyle bir Türkiye istiyoruz ki hiç kimse inancından, mezhebinden, konuştuğu ana dilinden, kültüründen dolayı dışlanmasın, horlanmasın. Kürtler, Araplar, Zazalar kimliğinizle gurur duyun, iftihar edin. O sizin iftihar vesikanızdır ama bir şeyle daha gurur duyacağız, aynı zamanda ay yıldızlı al bayrağımızla da gurur duyacağız, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletimizle de gurur duyacağız çünkü hepimiz o bayrağın altında güvendeyiz, o bayrağın altında bağımsız şekilde yaşıyoruz. “
Buna karşın PKK terör örgütünün bölgeyi yakıp yıktığını, çukurlar kazdığını, bölge gelişmesin diye elinden geleni yanına koymadığını, okul, hastane ve baraj ve yolların yapılmasını engellediğini, şantiyeleri yaktığını, çalışanları kaçırdığını anlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
‘Kandilleri sönecek’
“PKK bugüne kadar en büyük zararı kime verdi? Size verdi, Şırnak’a, Cizre’ye, İdil’e, Silopi’ye, Hakkari’ye, Yüksekova’ya, Siirt’e, Nusaybin’e, Mardin’e verdi, bölgenin her tarafına çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar, binaları yıktılar, patlayıcı koydular, polisimizi, askerimizi şehit ettiler, vatandaşlarımızı evinden, barkından ettiler, çocukları katlettiler. PKK’nın ‘Kürtler’ diye bir sorunu yok. Tek sorun var, Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunun da sonuna geldik, bunların Kandil’ini söndüreceğiz, Kandillerini söndüreceğiz.”

‘Bu işin dönüşü yok’

PKK’nın bölgedeki şehirleri harabeye çevirdiğini, insanlara hayatı dar ettiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım tepkisini şöyle sürdürdü: “Şimdi de HDP’liler, Kandil’in uşakları, Batıya gidiyor, Avrupa’ya gidiyor, Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Terörden, terörizmden, çukurlardan, hendek siyasetinden hiç bahsetmiyorlar. Ne diyorlar? ‘Devlet Cizre’yi yaktı, devlet Şırnak’ı yaktı.’ Size Almanya inanmış gibi yapabilir, size Hollanda, İsviçre, Avusturya inanmış gibi davranabilir ama Şırnak’taki vatandaşlarım Kürtler, Araplar, Zazalar bu işi kimin yaptığını çok iyi biliyor. Eğer bu ülkede siyaset yapacaksan arkadaş, sırtını Kandil’e değil, Türkiye’ye dayayacaksın, millete dayayacaksın. Arkanı Almanya’ya, Avrupa’ya, teröre, FETÖ’ye dayamayacaksın. Bunların hepsi yaptıklarının hesabını verecek. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Artık Şırnaklı kardeşime zorla kepenk kapattıramayacaklar, sokakları caddeleri savaş meydanına çeviremeyecekler. Bu işin dönüşü yok, PKK bitecek, Türkiye rahat nefes alacak, kardeşliğimiz de dirliğimiz de beraberliğimiz de daim olacak. Ama şunu unutmayın, yıkılanları en güzel şekilde yaparız, yapmaya da başladık.”

Özgecanlar Derneği’ne anlamlı ziyaret

‘PKK bitecek, rahat nefes alacağız’


Başbakan Binali Yıldırım, Mersin’de vahşice öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan’ın yarım kalan hayallerinin gerçekleştirilmesi hedefiyle kurulan Özgecanlar Derneği’ni ziyaret etti. Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, ablası Beste Aslan, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç tarafından karşılanan Yıldırım, yeni acılar yaşanmaması için farkındalık oluşturulması gerektiğini, bunun yolunun da eğitimden geçtiğini söyledi. Baba Mehmet Aslan da ömrünü bundan sonra bütün Özgecanlara adayacağını belirtti. l MERSİN AA

Temel attı

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta 1800 konut, toplam yatırım bedeli 66 milyon 285 bin 728 lira olan 26 projenin açılışı ve temel atma törenini yaptı. Mitingin ardından ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki İran sınırındaki Esendere Beldesi’ne geçen Başbakan Yıldırım, burada da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin işbirliğiyle modernize edilen ve 60 milyon liraya mal olan Esendere Beldesi’ndeki gümrük kapısı kompleksinin açılışını yaptı.

‘Biji serok Erdoğan’

Şırnak’ta 670 milyon lira tutarında 84 eserin açılışını yaptıklarını anlatan Yıldırım, ayrıca temeli atılan işlerin toplam tutarının 2 milyar 725 milyon lira olduğunu bildirdi.
Alanda üzerinde “Biji serok Erdoğan” (Yaşasın Başkan Erdoğan), “Reis, dik dur eğilme, Şırnak halkı seninle”, “Her evet, çukur siyasetine atılan bir tokattır”, “Selahaddin Eyyübi’nin torunları tüm oyunları bozuyor, oyumuz net, kararımız evet” pankartları yer aldı.
Şerafettin Elçi Havaalanı’ndan Şırnak merkeze geçerken Yıldırım’ın helikopterine yerli ve milli imkanlarla üretilen Atak helikopterleri eşlik etti. Yıldırım, helikopterinin penceresinden Atak helikopterini selamladı.

‘Adayımızı çocuğunun gözü önünde öldürdüler’

‘PKK bitecek, rahat nefes alacağız’


Konuşmasında partisinin Hakkari birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Budak’ın teröristler tarafından çocuklarının gözü önünde katledildiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Babası gözünün önünde öldürülen 12 yaşındaki Samet cenazede İbrahim Süresi’nin 47’nci ayetinin yazılı olduğu pankartı taşıdı. Ayet de ‘Allah kimsenin yaptığını kimsenin yanına bırakmaz.’
Çukuca’da havan mermisiyle Viyan ve Doğan Kanat’ı katledenler bunlar değil mi? Yer ve gök şahit olsun ki şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimiz ve yakınlarının intikamını en acı şekilde alacağız. Şehitler ve gazilerin hesabını bu alçaklardan soracağız. Bu toprakları onlara dar edeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil ve olmayacak. Terör örgütleri, anaların babaların gözlerinin yaşlı kalmasını asla başarmayacak.
Faili meçhul cinayetleri tezgahlayanlar yok olacak. Devlet içinde devlet olmaya çalışan örgütler, çeteler atık bu topraklarda iş tutamayacaklar. Bu terör örgütleri bir gövdede iki kol gibidir. Bir kolu FETÖ, bir kolu PKK. Aynı yerden yönetiliyor. Bunları besleyen devletlere de rahat yok.”