Siyaset‘Rusya olgun devlet gibi davransın’

‘Rusya olgun devlet gibi davransın’

08.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Boğazı’ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füze ile görüntü vermesiyle ilgili “provokasyon” nitelemesini yineledi.

‘Rusya olgun devlet  gibi davransın’

Dün Kanal 24 Televizyonu’nda soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, “Gerekli girişimleri de zaten yaptık. Savaş gemilerinin Boğaz’dan nasıl geçeceği belli. Montrö Anlaşması bunu düzenlemiş. Bu gemiler tabi ki bize de tehdit değil ama bugüne kadar Boğaz’dan geçen gemilere yönelik Türkiye’den herhangi bir tehdit oluşmamıştır. O nedenle geminin bu şekilde geçmesi apaçık tahrik edicidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kurallar uygulanıyor’

Türkiye’nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, durdurulması gereken gemilerde de geçişler konusunda da o kuralların uygulandığını ifade etti.

Rus savaş uçağının düşürülmesi öncesinde Rusya’ya uyarılarda bulunduklarını ve hatta prensip anlaşmaları yapıldığını belirten Çavuşoğlu, sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesiyle başlayan krizi diplomasi yoluyla çözmek istediklerinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, “Rusya’nın daha olgun bir devlet gibi davranmasını bekliyoruz. ‘Her şeyi açık konuşalım, bu işin üstesinden gelelim’ diyoruz. Öyle görünüyor ki Rusya’da da dünyada da bu gerginlikten dolayı rahatsızlıklar var” diye konuştu.

KEŞFETYENİ
Fotoğraflar ele verdi! Sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı
Fotoğraflar ele verdi! Sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı

Cadde | 18.06.2025 - 11:22

Barcelona'nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, İspanya'nın tanınmış sosyal medya fenomeni 29 yaşındaki Fati Vázquez ile aşkı ortaya çıktı.

Yazarlar