Siyaset ‘Rüzgar Alayı’na sürpriz ziyaret

‘Rüzgar Alayı’na sürpriz ziyaret

03.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi ile Gökçeada’yı ziyaret ederek “Rüzgar Alayı” olarak bilinen komando birliğinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

‘Rüzgar Alayı’na sürpriz ziyaret

Akar’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yaptığı  ziyaret, Gökçeada tarihinde Milli Savunma Bakanı ve TSK Komuta Kademesi’nin adaya birlikte yaptığı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Akar ve beraberindekiler ardından Hükümet Konağı’na geçti. Ziyaretin bir bölümüne, Gökçeada Müftüsü Celal Atasoy, Bozcaada ve Gökçeada Metropoliti Kyrillos Sykis ile Özel Gökçeada Rum Lisesi Müdürü İoakim Kamburopulos da katıldı. Akar, askeri helikopterle Çanakkale’ye götürülen ancak bir süre sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rum öğretmen İoannis Kutidis için adadaki Rum cemaatine başsağlığı diledi. Akar’a teşekkür eden Kamburopulos, “Maalesef kendisini kaybettik ama Rum cemaati olarak size, arkadaşımızın tedavi için sağladığınız destekten dolayı müteşekkiriz” diye konuştu.