Siyaset Saadet Partisi "Siyaset Okulu" sayısını artırıyor

Saadet Partisi "Siyaset Okulu" sayısını artırıyor

27.09.2017 - 11:05 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel  Başkanı Salih Akyüz, yükseköğretim öğrencilerine yönelik düzenledikleri "Siyaset  Okulu"nu bu yıl 9 kente daha taşıdıklarını belirterek, "Amacımız bugün çokça  ihtiyaç duyduğumuz demokrasi kültürünü ve herkesin fikrini özgürce ifade  edebildiği bir platformu oluşturmak." dedi.

Saadet Partisi Siyaset Okulu sayısını artırıyor

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, AA muhabirine, Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kollarınca bu yıl ikincisi düzenlenecek "Siyaset Okulu" ile ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Programın geçen yıl sadece Ankara'da yapıldığını belirten Akyüz, yükseköğretim öğrencilerini ülke meselelerini düşünmeye, çözümler üretmeye yönlendirmek için çalıştıklarını söyledi.

Akyüz, hangi siyasi fikre ve ideolojiye mensup olursa olsun üniversite öğrencilerinin mutlaka siyasetin içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin bütün farklılıklarına rağmen oluşturacakları platformlarda beraber müzakere ederek ve fikirleri tartışarak daha etkin çözümler bulabileceğini vurgulayan Akyüz, "Bu noktada Siyaset Okulu'nu önemsiyoruz. Siyaset Okulu'nu bu yıl 9 ilimize daha taşıdık. Bu iller Sivas, Van, Elazığ, Gaziantep, Konya, Afyonkarahisar, İzmir ve İstanbul olarak belirlendi. Geçen yıl sadece Ankara'da yapılmıştı. Bu yıl 9 ilimizde aynı süre içerisinde icra edilecek ve finali Ankara'da yapılacak." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"BAŞVURULAR 15 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK"

Akyüz, program için "www.siyasetokulu.net" internet adresinden ve partisinin il başkanlıklarından 15 Ekim'e kadar başvuru yapılabileceğini söyledi.

Siyaset Okulu'nda derslerin kasım ve aralık aylarında yapılacağını belirten Akyüz, şu bilgileri verdi:

"Ders günlerimiz hafta sonları olacak. Dersler ulaşımın daha kolay olduğu, merkezi ve nitelikli mekanlarda yapılacak. Saadet Partisi binalarında yapılmayacak bu eğitimler. Sertifika törenimizi de 2-3 Aralık tarihlerinde yapmayı planlıyoruz.

Siyaset Okulu'nu geçen yıl sadece Ankara'da yaptığımız için 45 mezunumuz vardı. Bu yıl da ben bunun çok çok üzerinde olacağı kanatindeyim. Çok sevindirici bir şekilde başvurular devam ediyor. İnşallah geçen yılın mezunları ve bu yılın ilk üçe giren öğrencilerinin bir araya gelebilecekleri şekilde Ankara'da organize edilmiş bir sertifika töreni olacak."

"AMACIMIZ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAK"

Ders programının içeriğini, Türkiye'de yaşanan meseleleri göz önünde bulundurarak hazırladıklarını dile getiren Akyüz, programda sosyoloji, felsefe, siyaset bilimi, hitabet, hafıza teknikleri, iktisat, kitap tahlilleri, makale müzakereleri, makale yazım teknikleri ve kitap okuma teknikleri gibi üniversite öğrencilerine yönelik derslerin yer alacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Akyüz, derslerin akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar, gazeteci ve yazarlar tarafından verileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu hatiplerimizin Saadet Partili olmasına gerek yok. O ilin konuyla ilgili biraz daha öne çıkmış bir ismi tarafından anlatılmasını önemsiyoruz. Dersin sonunda dersin müzakeresi, önceden öğrencilere verilen notların eşliğinde gerçekleşecek. Her günün sonunda da arkadaşlarımız o günün değerlendirmesini yapacak. Burada amacımız bugün çokça ihtiyaç duyduğumuz demokrasi kültürünü ve herkesin fikrini özgürce ifade edebildiği bir platformu oluşturmak."