Siyaset Sabotaj iddiası soruşturuluyor

Sabotaj iddiası soruşturuluyor

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eş zamanlı ülkemizin değişik yerlerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Yani burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu, bunların üzerine gidiliyor” açıklamasını yaptı

Sabotaj iddiası soruşturuluyor

İSTANBUL AA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son iki günde 71 orman yangını çıktığını, 57’sinin kontrol altına alındığını, 14’ünü kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Söndürme çalışmalarına yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Dünyada sayılı itfaiye örgütlerinden bir tanesine biz sahibiz. Böyle bunların anlattığı gibi değil. Türk Hava Kurumunun uçakları varmış da... Türk Hava Kurumu’nun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanabilecek uçak falan yok. Ama bunlar duymaz uydurur kabilinden uyduruyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camii’nde kılan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

SABOTAJ VAR MI?: 28-30 Temmuz tarihlerinde ne yazık ki 71 orman yangını çıkmış vaziyette. 57’si kontrol altına alındı, 14 yangının kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor... Eş zamanlı ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Yani burada acaba herhangi bir suikast (sabotaj), bu tür şeyler var mı yok mu, bunların üzerine gidiliyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ve istihbarat örgütlerinin yoğun çalışması var.

BURADA BİLE SİYASET YAPILIYOR: Bir durumu da şöyle açıklamam lazım. Bu eğer milli bakış gerektiriyorsa, eğer bu ülke, millet olarak birlikte karar vereceğimiz veyahut da birlikte dayanışma içerisinde adım atacağımız bir konuysa, buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Fakat bakıyoruz ki burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile maalesef siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici.

Haberin Devamı

THK’NIN UÇAKLARI VARMIŞ DA...: Dünyada sayılı itfaiye örgütlerinden bir tanesine biz sahibiz. Böyle bunların anlattığı gibi değil. Türk Hava Kurumu’nun uçakları varmış da... Neye göre söylüyorsun bunu? Neyi biliyorsun da söylüyorsun? Türk Hava Kurumu’nun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanabilecek uçak falan yok. Ama bunlar duymaz uydurur kabilinden uyduruyorlar. Biz ise şu anda bir defa burada 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında şu anda biz bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6’ya çıkmış vaziyette... Az önce yaptığımız görüşmeler neticesinde Azerbaycan da bir amfibik uçağını gönderecek. Bu uçaklar zaten yangın söndürmede en verimli uçaklar. İnsansız hava araçlarıyla da özellikle bölgelerin durumları sürekli inceleniyor.

SANKİ SEYREDİYORUZ: Karadan 1080 arazözle müdahale ediliyor... Bunlar, bunları bilerek konuşmuyor ki. Sanki hiçbir şey yok, biz sadece seyrediyoruz.. 280 su tankeri, 2 bin 270 ilk müdahale aracı 660 dozer ve iş makinesi, bir yangın tankı aktif olarak devrede. 10 bin 550 yangın, itfaiye işçisi görevde. 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede. Ayrıca  6 bin 440 orman muhafaza memuru çalışıyor.

Haberin Devamı

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK: Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyip, oralarda adımlarımızı attıysak, burada da evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar onlarla ilgili de biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Yine bölgede evi yananların evlerini TOKİ süratle yeniden inşa edip inşallah en kısa zamanda sahiplerine teslim edecektir.

Erdoğan yangın bölgesine gidiyor 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın bölgesinde inceleme yaptı. Soylu, daha sonra mahalle sakinlerinin, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmasını sağladı. Hasar tespitlerinin ivedilikle yapılmakta olduğuna işaret eden Erdoğan, “Ben de yarın (bugün) inşallah bölgede olacağım. Pazar günü yine inşallah bölgede olacağım. Bakan arkadaşlarım ve milletvekili arkadaşlarım orada. Devletin kademeleri orada. Hepsi tespitleri yapıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘Bayram, vaka sayılarını artırdı’

Salgına karşı değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık. Fakat çok değişik sesler çıktı... İnşallah ilk kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü açık söylüyorum bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi bir yerde tersine çevirdi. Bunu nereden biliyoruz? Önümüze gelen rakamlardan görüyoruz. Bu rakamlarda tabii durum maalesef aleyhe döndü. Bunu tekrar bizim lehe döndürmemiz lazım.

Sabotaj iddiası soruşturuluyor

Gine Bissau Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine  Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile görüştü.  Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan, dün ayrıca Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve Tunus’taki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.