Siyaset ‘Seçimden sonra çok büyük bir değişim olacak’

‘Seçimden sonra çok büyük bir değişim olacak’

25.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi bir grup milletvekiliyle görüşmesinde, seçimden sonra büyük bir değişim olacağını söyledi.

‘Seçimden sonra çok büyük bir değişim olacak’

MEHTAP GÖKDEMİR Seferihisar - Seferihisar’da bulunan Kılıçdaroğlu, dün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi bir grup milletvekilini kabul etti. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ile CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre eşlik etti. Edinilen bilgiye göre, konuk heyet “Seçim güvenliği bakımından ne yapıyorsunuz? Seçim güvenliği nasıl sağlanacak, nasıl organize ediliyor?” sorularını yöneltti.

Haberin Devamı

Konuk heyet Türkiye’deki Suriyeliler, göçmen ve demokrasi konusunda da sorular sordu. Kılıçdaroğlu da seçim güvenliği konusunda altı partinin de bir çalışma içerisinde olduğunu, ortak çalışmaların da yürütüldüğünü anlattı. Kılıçdaroğlu, altılı masa için de seçim güvenliğinin önemli olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi konusundaki görüşlerini aktarırken bu konuda Avrupa’nın da görevlerinin olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, görüşmede güçlendirilmiş parlamenter sistemi de anlattı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin seçimden değişim yaşayacağını belirterek, “Çok büyük bir değişim olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, kendilerine çok güvendiklerini de ifade etti. Kılıçdaroğlu milletvekillerine, “Konuştuğunuzu bilerek konuşun. Bir şey bilmiyorsanız televizyona çıkmayın. Alanınızın dışında konuşmayın. Provokasyonlar olacak. Giderek de dozu artacak. Ama bunlara göğüs germemiz lazım” dedi.