Siyaset ‘Seçimin asla kazası olmaz’

‘Seçimin asla kazası olmaz’

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TRT’nin ortak canlı yayınında sandığa katılım çağrısını yineledi.

‘Seçimin asla kazası olmaz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EN ÖNEMLSİ KATILIM: Bu sürecin hiç kuşkusuz en önemli meselesi katılım oranı meselesi. Ziyaretlerin, gezinin, memlekete gitmenin, kazası olur ama bu seçimin asla kazası olmaz. Dolayısıyla, ben vatandaşlarıma partili, partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu seçim normal bir seçim de değil. Bir dönüm yaşıyoruz. Bu dönüm noktasında vatandaşlarımın demokratik hakkını muhakkak kullanmalarının gereğini kendilerine hatırlatmak istiyorum.

YILMADILAR: (Yurt dışı oyları) Son kullandıkları oylara baktığımız zaman, bu seçimde aldığım rakamlar ile zannediyorum 2 milyonu aşmış vaziyette. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın bütün haklarını zorlaştırmalarına rağmen, birçok engeller önlerine çıkarmalarına rağmen, yılmadılar, usanmadılar hatta yüzlerce kilometre uzaklıklardan gelip oylarını kullandılar. Çok eza, cefa çektiler. Gerçekten benim yani Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı, her türlü takdirin üstündedir.

Haberin Devamı

EĞİTİMİ BİR NUMARA YAPTIK: Biz göreve geldiğimizde savunma birinci sıradaydı ama biz savunmayı biraz geriye aldık. Eğitimi bir numara yaptık. Eğitimi bir numara yaparken, eğitim alt yapısına yüklendik. Eğitimin fiziki alt yapısına yüklenirken, diğer taraftan da öğretmen kadroları noktasında çok ciddi adımlar attık. O günden bugüne 580 bin öğretmen ataması yapmışız. Bu sıradan bir rakam değil. 280 bin derslik yapmışız.

BİZİM DE ŞEHİR HASTANELERİMİZ VAR: Vatandaş artık istediği hastanede tedavi olabiliyor. Bunların içinde SGK ile anlaşması olmayanlar ayrı. Oraya da parası olanlar, paralı olarak giderler ama diğerleri o hastanelerde de tedavi olma şansına sahip. Bütün bunlarla beraber şehir hastaneleri diye bir devrim gerçekleştirdik. Bu devrim nedir? Amerika’nın bugün Cleveland’ı var. Bizim de şehir hastanelerimiz var. Niçin Cleveland’a gitsin. Artık ülkemde de kalifikasyonu yüksek, kariyer sahibi doktorlarımız oluyor ve olacak. Onlar da bu dev şehir hastanelerimizde bu görevlerini ifa edecekler.

Haberin Devamı

DEVRİM YAPTIK: Türkiye’nin ulaşım alt yapısında devrim yaptık. 29 Ekim 2013’te açtık, şu ana kadar 268 milyon yolcu Marmaray’dan geçti.

ÇILDIRACAKLAR: (İstanbul Yeni Havalimanı) 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı’yı çıldırtıyor, ‘Bu çılgın Türkler ne yapıyor’ diye. Daha çok çıldıracaklar.

ARAPLAR YERLEŞECEK: Menbiç’te yol haritası belirlendi. Bu 90 günlük bir yol haritası. Bu yol haritasıyla da PYD, YPG orayı tamamen boşaltacaklar ve oraya da, oranın yüzde 90-95’i Araptır, sakinleri gelip yerleşecekler.

GÜVEN VERİYORUZ: Pazartesi Türkiye çok farklı bir şekilde uyanacak. Zaten bugünden o yabancı birçok köşeler filan hatta kredi kuruluşları vesaire onlar kurlarla ilgili olayı iyice düşürmeye başladılar. Bu gösteriyor ki onlar da yaptırmış oldukları kamuoyu araştırmalarında artık Türkiye’de durum, onların planladığı veya bekledikleri gibi değil tam tersine gidiyor. Bunu biz de zaten arazide görüyoruz. Büyümedeki 7,4 oranı çok çok önemli biz şimdi G7 ülkeleri arasında 2., OECD ülkeleri arasında birinci sıradayız.Türkiye artık işsizlikte son dönemlerin en düşük rakamlarına kadar geldi. Genç işsizlikte de bir düşüş var. Bunlar bir şey gösteriyor. Türkiye karşı tarafa bir güven veriyor.

Haberin Devamı

KEMAL BATMAZ’LA İLGİLİ BELGELER: Darbenin faili FETÖ, bugün Kemal Batmaz’la ilgili bazı belgeler çıktı ortaya. Onlar hemen meydana dökülecek. Ben bugün bunu söylemiş olayım. Bu Kemal Batmaz’la ilgili belgeyle birlikte de bunlar ciddi manada köşeye sıkışmış olacaklar.

‘CHP adeta darbenin içindedir’

(15 Temmuz darbe girişimi) CHP bir defa bu darbe girişiminin adeta içindedir. “Tankların önüne önce ben çıkarım”

diyen Kılıçdaroğlu tanklarla anlaştı ve tankların arasında geçip gitti. Ana muhalefet partisinin gerek adayının gerekse genel başkanının kesinlikle darbeyle mücadele diye bir derdi yok.