Siyaset ‘Seçimler sanki 3 ay sonra olacakmış gibi çalışıyoruz’

‘Seçimler sanki 3 ay sonra olacakmış gibi çalışıyoruz’

31.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 2023 seçimlerine 3 ay sonra olacakmış gibi o hızla ve aşkla çalıştıklarını söyledi. Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Kabaktepe 2023 seçimlerine yönelik stratejileri hakkında merak edilenleri yanıtladı.

‘Seçimler sanki 3 ay sonra olacakmış gibi çalışıyoruz’

Cihat Aslan / İstanbul

Haberin Devamı

2023 seçimleri için 3 temel stratejilerinin olduğunu kaydeden Kabaktepe, “İlki bundan önce olduğu gibi zaman, mekan ve insan ayrımı gözetilmeyecek. Bunu daha çok hissettireceğiz. Ne düşüncesi, ne etnik yapısı, ne siyasi partisi gibi hiçbir ayrım gözetmeden 16 milyon İstanbullu ile İstanbul, Türkiye ve dünya sevdamızı paylaşacağız. İkinci olarak dinamizmi ve değişkenliği yakalayarak bugüne kadar uyguladığımız yöntemleri daha da geliştireceğiz. Üçüncüsü kendimize, ülkemize, ilçemize dair gelecek tasarımlarını planlarken, halkın önceliklerini kendi kılacağız. 2023’e 2 sene sonraymış gibi değil, 3 ay sonraymış gibi o hızla, o aşkla çalışarak hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘PR çalışması’

Kabaktepe, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aralarında geçen kahve daveti ile ilgili, “Saygı ve nezaket kurallarını bilen bir İstanbul İl Başkanı olarak, diğer il başkanlarından da saygı ve nezaket bekliyoruz. CHP İl Başkanı bir programda beni ziyaret etmek istediğini söyledi. Gazeteci arkadaşımız konuyu sorunca ‘Buyursun gelsin, kahve içelim’ dedim. Bize bir hayırlı olsun telefonu ya da randevu talebi gelmedi. Aradan 10-14 gün gibi bir zaman geçiyor ve ‘Biz gelmek istiyoruz’ telefonu geliyor. Birkaç gün bekleyip öyle cevap verelim dedik. Henüz iki gün bile geçmemişken “Edildi, cevap verilmedi” gibisinden bir yazı gördük. Buraya gelmek istediğini söylüyor, bunu da 14 gün sonra telefon ederek söylüyor, birkaç gün sabretmeyip gazeteciye ‘Biz telefon ettik ama cevap verilmedi” diyor. Anladım ki, maksat İstanbul il başkanına yakışır bir şekilde beni ziyaret etmek değil, bir PR (halkla ilişkiler) çalışması yapmakmış... Olayın bende bıraktığı izlenim budur. Kongremiz oldu Ekrem Bey aradı, tebrik etti. Büyükşehir özel kalemi telefon etti, aynı güne randevu verdik. CHP ile bir problemimizle olsa bunu yapar mıydık. Samimiyeti, nezaketi PR’ı da birbirinden ayırt edebilecek siyasi anlayışa sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘94 ruhu bizim temel ruhumuz’

Kabaktepe, parti tarafından dile getirilen ‘1994 ruhu’ ifadesine ilişkin olarak da yu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“AK Partimizin son genel kongresinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Medeniyet nöbetini devralmaya geliyoruz’ dedi. Dünya liderliğine vurgu yapmak istiyoruz. Türkiye’deki liderliğe çıkışının ve Türkiye’yi dönüştürücü adımları atışının başlangıç noktası 94’tür... 1994 ruhu derken öykünme değil, geleceğin 30 yıllık tasarımına vurgu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliği birinci temel ruhumuz. ‘94 ruhu’ anlayışı, ‘Hep beraber Türkiye’yiz’ anlayışının ifadesidir.”

Fotoğraf: ÜNAL ÇAM Milliyet