Siyaset Sıfır atık farkındalığı için tüm girişimlere destek

Sıfır atık farkındalığı için tüm girişimlere destek

16.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Capital ve Ekonomist dergilerinin ev sahipliğinde çevrim içi düzenlenen “Sıfır Atık Zirvesi 2021”e video mesajla katıldı.

Sıfır atık farkındalığı için tüm girişimlere destek

Sıfır Atık Zirvesi 2021’nde “sürdürülebilirlik” ve “sıfır atık” konuları iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle ele alınıyor. Zirvenin geleneksel hale gelişinin sevindirici olduğunu ifade eden Erdoğan, küresel ısınmanın sadece insan yaşamını değil, bütün ekosistemi etkilediğini ve tabiatın dengesini bozduğunu belirtti. Emine Erdoğan şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

“Birçok canlı türü yok olmakta, emanet aldığımız dünya, çocuklarımıza eksilerek kalmaktadır. Dünya bir bütün. Biz, insanoğlu da onun emanetçisiyiz. Yüksek bir çevre ahlakıyla onu korumalı, emaneti eksiksiz teslim etmek için etkin çevre politikaları geliştirmeli ve uygulamalıyız. Yatırımcılar ve işletmelere bu noktada büyük görevler düşüyor. Sıfır atık yaklaşımını, kurum kültürünün bir parçası haline getirmek, bu işin özünü teşkil ediyor. Çünkü sürdürülebilir kalkınma, ancak atıkların kontrolü ile mümkündür. İş insanlarının öncü rolünün, sivil toplum temsilcilerinin proaktif yaklaşımının daim olmasını temenni ediyorum. Sıfır atık bilincini yaygınlaştıracak tüm girişimlerin yanında olacağım.”