Siyaset ‘Sırbistan ile en iyi dönemi yaşıyoruz’

‘Sırbistan ile en iyi dönemi yaşıyoruz’

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ile  Türkiye arasındaki ilişkiler açısından tarihin en iyi döneminin yaşandığını söyledi.

‘Sırbistan ile en iyi dönemi yaşıyoruz’

BELGRAD AA - Çavuşoğlu, Türkiye’nin Yeni (Novi) Pazar Başkonsolosluğu’nun bugün yapılacak açılışı için gittiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da,  Cumhurbaşkanı  Aleksandar Vucic tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sırbistan  Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştüğünü belirterek, “İkili ilişkilerimizi ve bölgesel  iş birliği projelerini ele aldık” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, Vucic’e, THY Avrupa Ligi’nde 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes Basketbol Takımı oyuncuları tarafından imzalanmış formayı hediye etti.

Haberin Devamı

Mülakat verdi

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile de bir araya gelen Çavuşoğlu paylaşımında, “İlişkilerimizin tüm boyutlarını ele aldık.  Sırbistan’da yatırım yapan iş insanlarımızın beklentilerini aktardık” ifadesine yer verdi. Belgrad’daki temasları kapsamında mevkidaşı Nikola Selakoviç ile de bir görüşme yapan Çavuşoğlu, Sırbistan’daki Türk iş insanlarıyla da bir araya geldi. Çavuşoğlu bu görüşmeye ilişkin olarak da “Türkiye ile Sırbistan arasındaki ticaret hacminin hızla büyüdüğünü görmek memnuniyet verici” paylaşımında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan’da yayımlanan Politika gazetesine verdiği mülakatta da iki ülke ilişkilerine ilişkin şunları söyledi:

“Sırbistan ile ilişkilerimiz her alanda hızla gelişiyor. İkili ilişkilerimiz açısından tarihimizin en iyi dönemini yaşıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızla Sırbistan Cumhurbaşkanı Sayın Aleksandar Vucic arasında  samimi bir dostluk mevcut. İki ülke cumhurbaşkanlarının vizyoner tutumlarının ve  aralarındaki güven ve dostluğun ilişkilerimizin bu düzeye ulaşmasında büyük rolü var.”

Haberin Devamı

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin ve bölgesel gelişmelerin ele alındığını belirten Çavuşoğlu,  “Bu vesileyle, Yeni  Pazar Başkonsolosluğumuzun resmi açılışını yarın (bugün) değerli dostum Nikola Selakovic  ile birlikte yapacağız. Böylece Türkiye, Yeni Pazar’da Başkonsolosluk açan ilk  ülke olacak. Başkonsolosluğumuzun aramızdaki kültürel ve insani bağları  güçlendirerek ilişkilerimize olumlu katkıları olacağına inanıyorum”  dedi.

BAE’li mevkidaşı ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.