Siyaset Siz de akil adamdınız sizlerden ne istendi?

Siz de akil adamdınız sizlerden ne istendi?

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TOBB ve KİK heyeti temsilcileri MHP liderine “Güçlü hükümet kurulsun” mesajı verirken Bahçeli, “Çözüm süreci”ni “İhanet süreci” olarak gördüklerini yineledi

Siz de akil adamdınız sizlerden ne istendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti görüşmelerinde, “çözüm süreci” konusunda ilginç diyaloglar yaşandı. Bahçeli, Akil Adamlar Heyeti’ndeki isimlerden olan Hisarcıklıoğlu ve Bendevi Palandöken’i kastederek, “Çözüm sürecinden ne anlaşılıyor bilen yok. Siz de akil adamdınız, sizden ne talep edildi, ne anlattınız?” diye sordu. Hisarcıklıoğlu ve Palandöken, “Biz sadece dinledik ve not aldık. Sonra raporlaştırıp devlet yetkililerine verdik” demekle yetindi. Bahçeli, dün parti genel merkezinde Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini kabul etti. Görüşmenin basına kapalı bölümünde Hisarcıklıoğlu, bir hükümet modeli konusunda herhangi bir ifade kullanmazken, “güçlü ve acil bir hükümet kurulmalı” diye konuştu. Küresel ekonomik göstergelerin kötüye gittiğini ve Türkiye’nin komşularının yangın yerine döndüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, Suriye’deki gelişmeleri de anımsattı. Hisarcıklıoğlu, “Hem içeride hem dışarıdaki gelişmelere bakıldığında kısa zamanda güçlü bir hükümet kurulması zorunlu” diye konuştu.

‘Buyursunlar kursunlar’
Görüşmede Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirdikten sonra hükümet alternatiflerini anlatırken çözüm sürecine değindi. Çözümden yana olan 63 Akıl Adam, 200 aydın ve Kadir İnanır, Orhan Gencebay gibi sanaçlar ile 12 kötü adam, iş ve sermaye çevrelerinin seçim sonrasında sessizlik komasına girdiğini dile getiren Bahçeli, Hisarcıklıoğlu ve Palandöken’i terleten sorular yöneltti. Çözüm isteyenlerin, bu konuda benzer politikalar güden Ak Parti, HDP veya Ak Parti-CHP-HDP hükümetinin kurulması için tek bir kelime dahi etmediğine belirten Bahçeli, “Çözüm konusunda söylem birliği olanlar hele bir hükümeti kurmayı denesinler, biz durduğumuz yeri açıkladık, şartlarımız belli, kabul edilirse Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız, hükümeti kurmak için müzakerelere başlarız” ifadelerini kullandı. Bahçeli, ihanet süreci olarak nitelendirdikleri çözüm sürecinden ne anlaşıldığının bilinmediğini belirtirken, “Siz de akil adamdınız. Görüşmelere katıldınız, halka anlattınız. Sizden ne talep edildi, ne anlattınız? Çözümden ne anladınız anlatın?” diye sordu. Bahçeli, milletin siyasi çözüm diyenlere bu fırsatı verdiğini belirterek, “şimdi buyursun kursunlar” diye konuştu.

‘Sadece dinledik’
Bahçeli’nin bu çıkışı karşısında zor anlar yaşayan Hisarcıklıoğlu, akil adamlık görevinde sadece Akdeniz Bölgesi sorumlusu olduğunu, sürecin ne anlama geldiği konusunda derin bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.
Hisarcıklıoğlu, “Sadece dinledik, not aldık. Sonra raporlaştırıp devlet yetkililerine verdik” ifadelerini kullandı.
Görüşme sonrasında basına açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, erken seçimin son alternatif olarak ele alınması gerektiğini belirtti.