Siyaset Son dakika! Altun'dan 'Türkiye S-400'leri Ukrayna'ya göndersin' önerisiyle ilgili açıklama

Son dakika! Altun'dan 'Türkiye S-400'leri Ukrayna'ya göndersin' önerisiyle ilgili açıklama

24.03.2022 - 10:20 | Son Güncellenme:

'Türkiye S-400'leri Ukrayna'ya göndersin' önerisiyle ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun, "Bu fikir hiçbir şekilde gerçekçi değil." dedi. Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili de konuşan Altun, "Bu ilişkiyi onarmak için sözde gayri resmi teklifler değil, güven artırıcı adımlar gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmenin Batı'nın sorumluluğunda olduğunun altını çizdi, F-35 ve Patriotların Türkiye'ye ön koşulsuz verilmesi gerektiğini vurguladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Amerikan Wall Street Journal gazetesi için bir makale kaleme aldı. Altun, gazetenin Paul Kolbe imzalı “Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir” başlıklı yazısını değerlendirdi.

Haberin Devamı

S-400 YANITI

Altun şu ifadeleri kullandı:

"Bay Kolbe, Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemini Ukrayna'ya göndermesi gerektiğini savunuyor. Bugün pek gerçekçi olmayan bu fikir, Türkiye'nin son dönemde Batı ile yaşadığı sorunları tartışmak için bir fırsat sunuyor."

Altun, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alma kararından önce Amerika’dan Patriot istediğini ancak Washington'ın satmayı reddettiğini hatırlattı.

Son dakika Altundan Türkiye S-400leri Ukraynaya göndersin önerisiyle ilgili açıklama

"BATI'NIN ENGELLEMELERİ ÜZERİNE TÜRKİYE, BAYRAKTAR'I GELİŞTİRDİ"

NATO müttefikleri arasındaki savunma işbirliğinin politize edilmesinin, Türkiye'yi yeni yatırımlara ittiğini ifade etti.

"Türkiye'nin siyasi nedenlerle F-35 programından hukuka aykırı olarak 'çıkarılması', açıklamaların ciddiye alınmasını zorlaştırıyor. Bu arada Türkiye, Batı'nın engelleme çabalarına rağmen, şimdi Ukrayna'nın envanterinin bir parçası olan Bayraktar silahlı insansız hava aracını tasarladı ve üretti."

"F-35 VE PATRIOTLAR TÜRKİYE'YE ÖN KOŞULSUZ TESLİM EDİLMELİ"

Haberin Devamı

Fahrettin Altun, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmenin Batı'nın ve özellikle ABD'nin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi.

Altun, "Sayın Kolbe'nin S-400 argümanını geliştirmek için Batı'nın yapması gereken, F-35 savaş uçaklarını ve Patriot bataryalarını Türkiye'ye ön koşulsuz teslim etmektir” dedi.