Siyaset Son dakika! Bakan Özer'den 'görüşme' yanıtı! Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı

Son dakika! Bakan Özer'den 'görüşme' yanıtı! Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı

30.12.2021 - 12:52 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı binasına alınmadı. Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığından randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı yarın saat 13.00'te görüşmek üzere” ifadelerini kullanarak bakanlık binasını ziyaret edeceğini işaret etmişti. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı binasına giden Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Özer’in, “Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" ifadelerinin ardından, bakanlık binasına alınmadı.

Son dakika Bakan Özerden görüşme yanıtı Kılıçdaroğlu MEBe alınmadı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun randevu talebiyle ilgili açıklamada bulundu. Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İÇERİYE ALINMADI
Bakanlık binası önünde açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa ona karşı çıkmasının en doğal ve insani görevi olduğunu söyleyerek, "Dün, bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında 80-90-95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini duydum. Elendiğini gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır günahtır. Bu memlekete yazıktır, günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar 'mülakatlarda artı 3 eksi 3 aralığında puan verilecektir' şeklindeki uygulama neden terk edildi?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MÜLAKAT İDDİALARIYLA İLGİLİ MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da Kılıçdaroğlu'nun 'mülakat' iddialarıyla ilgili bir açıklama gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Mülakatlarda CHP Genel Başkanı'nın iddia ettiği gibi bir Danıştay kararı yoktur, kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir." denilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun atamalarla ilgili "Danıştay kararına uymuyorlar" açıklamasına ilişkin, "Atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Kılıçdaroğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz" denilmişti.

Bakanlığın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 15 bin öğretmen atamasındaki sözlü sınav hakkında yaptığı açıklama üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereğinin ortaya çıktığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, açıklamasında "Danıştay'ın verdiği bir karar var. 'Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz' diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla yazılıda aldığı, KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar" dediği hatırlatılarak, şunlar kaydedilmişti.

Haberin Devamı

"Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz."