Siyaset Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Umuyorum ki ABD ve Türkiye iş birliğine devam eder

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Umuyorum ki ABD ve Türkiye iş birliğine devam eder

13.10.2018 - 18:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson hakkındaki mahkeme kararına ilişkin, "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi." değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile olan ilişkiler konusunda da 'Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder' dedi.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğandan Trumpa: Umuyorum ki ABD ve Türkiye iş birliğine devam eder

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere, terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Trump'tan Erdoğan'a teşekkür

ABD Başkanı Trump, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye saatiyle 21.30'da Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Rahip Brunson'u kabul edeceğini belirten Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Trump ayrıca "Türkiye ile Rahip Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesi üzerine anlaşma yapmadık. Rehineler için anlaşma yapmam. Öte yandan ABD, Türkiye'ye müteşekkirdir. Bu da ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi, hatta mükemmel hale gelmesine yol açacak" şeklinde de paylaşımda bulundu.

Terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD’li rahip Brunson, dün 3 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti. Adli kontrol şartı ile yurt dışı çıkış yasağı kaldırılan Brunson, dün akşam Türkiye’den ayrılarak Almanya'ya gitmişti.

Haberin Devamı