Siyaset Son dakika: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'de

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'de

16.04.2018 - 10:43 | Son Güncellenme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüştü. Canikli görüşmeye ilişkin, yaptığı açıklamada "Görüşmede, terörle mücadelede iş birliği, Suriye'de  kalıcı barışın sağlanması, bölgenin terörden temizlenmesi, rejime yönelik son  operasyon, hava ve füze savunma sistemleri" konuşuldu dedi.

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiyede

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yaptığı operasyon sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye geldi. Stoltenberg, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşüyor. Milli Savunma Bakanlığındaki görüşmenin ardından Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün yaptığı açıklamada NATO'nun destek için Türkiye'de ciddi bir mevcudiyeti olduğuna dikkati çekerek "Tüm müttefiklere Türkiye'ye daha fazla destek sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyorum" demişti.

BAKAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptıkları görüşmede, Suriye'de kalıcı barışın sağlanmasının da aralarında bulunduğu bazı konuların değerlendirildiğini bildirdi. Canikli, Twitter hesabından, basına kapalı gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Canikli, "Görüşmede, terörle mücadelede iş birliği, Suriye'de kalıcı barışın sağlanması, bölgenin terörden temizlenmesi, rejime yönelik son operasyon, hava ve füze savunma sistemleri, haziran ayında yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın gündemine yönelik konuları değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı