Siyaset Son dakika: Türkiye ile Mısır arasında kritik görüşme! Açıklama geldi

Son dakika: Türkiye ile Mısır arasında kritik görüşme! Açıklama geldi

06.05.2021 - 18:22 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye ve Mısır heyetlerinin Kahire'de yaptığı istikşafi nitelikli görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirildiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır'ın istişarelerin ilk turunun sonuçlarını değerlendireceğini ve müteakip adımları kararlaştıracağını bildirdi.

Son dakika: Türkiye ile Mısır arasında kritik görüşme Açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlıklarındaki heyetler arasında Kahire'de iki gün süren istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişarelerinin bugün tamamlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Görüşmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak'taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur.

Taraflar istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirecek ve müteakip adımları kararlaştıracaktır."

MISIR İLE GÖRÜŞMELER

Türkiye-Mısır arasında 8 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk resmi ziyaret kapsamında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve beraberindeki Türk heyeti, Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın Mısır temaslarının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Sahih Şükri’yi haziranda gerçekleşecek Antalya Diplomasi Forumu’na davet edecek. Bu ziyaret, 8 yılın ardından Mısır’dan Türkiye’ye son dönem yapılan en üst düzey ziyaret olacak.