Siyaset Soyer için İzmir’de sokak sokak gezeceğiz

Soyer için İzmir’de sokak sokak gezeceğiz

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Soyer için İzmir’de sokak sokak gezeceğiz

31 Mart seçimlerine yönelik aday belirleme çalışmalarını sürdüren HDP, adaylarını belirlemediği illere yoğunlaştı. Bugün ve yarın yapılacak toplantıların ardından aday ve strateji belirleme çalışmalarını sonlandırmaya hazırlanan HDP’nin CHP ile bazı yerlerde anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Buna göre, İzmir, Ankara, İstanbul, Adana gibi kentlerde aday çıkarmayacağını açıklayan HDP, Şanlıurfa’da ise bağımsız aday Sabahattin Cevheri’yi desteklemeye hazırlanıyorHDP, Tunceli’de ise, “güç birliği” anlaşmasına vardı. ESP ve EMEP gibi partilerle ittifak kuran HDP, bu kentte Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir’i aday gösterdi.

‘Kararımız nettir’

HDP, İzmir’de ise CHP’nin adayı Tunç Soyer’i destekleyeceğini açıkladı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, yaptığı açıklamada sokak sokak gezerek Soyer’i, “neden desteklediklerini” anlatacaklarını açıkladı. Baydur, “31 Mart Yerel seçimlerinde genel merkez düzeyinde batı metropollerinde olabildiğince muhalefet adaylarıyla ortaklaşabilmek için parti olarak fedakârlık yapacağımızı açıkladık. Bu çerçevede İzmir’de aday çıkarmayacağımızı deklare etti. Bu konuda bir yol haritası belirledik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer’i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net” dedi.

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de aday çıkarmama kararı alan HDP, bu kentte de CHP’yi destekleyecek. HDP kulislerinden edinilen bilgilere göre, İYİ Parti, MHP ve CHP arasında yaşanacak yarışta HDP, CHP’nin adayı Vahap Seçer’i destekleyecek. Buna karşılık Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde henüz adayını belirlemeyen CHP’den de HDP’nin adayına destek istenecek.

HDP kulislerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin adayı Zeydan Karalar’ın destekleneceği konuşuluyor.