Siyaset ‘Suçsuz kamu görevlileri işine dönmeli’

‘Suçsuz kamu görevlileri işine dönmeli’

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, suçsuz olduğu belirlenen kamu görevlilerinin işlerine dönmelerine ilişkin KHK’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

‘Suçsuz kamu  görevlileri  işine dönmeli’

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Söz alan Usta, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılını kutladı. FETÖ ile mücadelenin kesintisiz devam ettirilmesini ancak ortaya çıkan mağduriyetler konusunda da hassas davranılmasını isteyen Usta, tutuklu erler, askeri öğrencilerin mümkünse tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade etti. Suçsuz olduğu belirlenen kamu görevlilerinin işlerine dönmelerine ilişkin KHK’nın da bir an önce çıkarılması gerektiğini belirten Usta, “Toplum bu konuda çok sıkışmış durumda” dedi.
‘Eşsiz bir mücadele’
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Şehitleri Anma Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise 102 yıl önce Çanakkale topraklarının eşsiz bir mücadeleye tanık olduğunu kaydetti. Turan, vatanı, milleti tarih sahnesinden silmek isteyenlerin toplarını, tüfeklerini kullanarak milletin direncini kırmaya çalıştığını anlattı.