Siyaset ‘Suni gündeme kapılmayacağız’

‘Suni gündeme kapılmayacağız’

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler, eğitim ve kadına şiddet konuları ile yerel seçim hazırlıkları değerlendirildi.

‘Suni gündeme kapılmayacağız’

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda yarın 150 belediye başkan adayının belirleneceği Parti Meclisi toplantısından önce, 09.00’da olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

‘Niye cübbenle gittin?’

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu “Her yerde anketler yaptırıyoruz, örgütümüzün, milletvekillerimizin, PM üyelerimizin görüşlerini dinliyoruz. Emin olun her yerde doğru adayları belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk aleyhinde açıklamalarıyla gündeme gelen yazar Kadir Mısıroğlu’na ziyareti ve bu ziyaretin 10 Kasım’da basına yansıması konusu da değerlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Tamamen insani duygularla yapılmış bir hasta ziyaretiydi” açıklamasını eleştirerek, “Diyanet İşleri Başkanı, o kişiyi cübbesiyle ziyaret etti. Kurumunu temsilen resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. İnsaniyse niye cübbenle gittin?” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın, Türkçe ezan ve öğrenci andı tartışmalarını gündemde tutmaya çalıştığını belirterek, “Ama biz asla suni gündemlere kapılmayacağız. Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi kardeşim. Biz ekonomi üzerinden yürüyeceğiz. Bunların derdi gündemi değiştirerek, ekonominin konuşulmasını engellemek” dediği öğrenildi.