Siyaset "Takip edilmem normal"

"Takip edilmem normal"

10.03.2014 - 16:41 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Güngören’de esnaf ziyareti yaptığı sırada bir sivil emniyet mensubu tarafından kamerayla çekildiğini dile getirdi. "Bizim gizli kapaklı bir yanımız yok” diyen Sarıgül, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirterek "Takip etmelerini normal görüyorum” dedi.

Takip edilmem normal

30 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Güngören ve Bağcılar’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Dün İstanbul için hazırladığı projeleri basına açıklayan Sarıgül, bugün o projeleri esnafla paylaştı. Çiseleyen yağmura rağmen esnafı ziyaret eden Sarıgül, şöyle konuştu: “Ne zaman arzu ederseniz bana ulaşabilirsiniz. Sabah 06.00 ile 09.00 akşamleyin 21.00-23.00 arası olabilir sizleri dinlemeyi konuları sizlerle paylaşmaya hazırım. Çünkü her noktanın sorunları var. Bizim görevimiz sorun değil, mutlaka çözüm üretmektir.”

ÖĞRETMENLER ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK
Vatandaşların yerel seçim havasına girmeye başladıklarını vurgulayan Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: “Güngören’de de değişim isteklerinin olduğunu görüyorum. Dün projelerimiz açıklandıktan sonra sosyal medyada yurttaşlarımızdan çok daha büyük bir ilgiyle karşılaştık. Özellikle öğretmen arkadaşlarıma, meslektaşlarıma sesleniyorum. İstanbul’da öğretmen arkadaşlarım, meslektaşlarım işlerine, okullarına giderken, kendi okullarından evine giderken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımlarından ücretsiz yararlanacaklar. Çünkü öğretmenlerimiz bizim geleceğimiz. Öğretmenlerimiz mutluysa Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği mutlu olur. Bir sınıf öğretmeni olarak onların neler çektiğini biliyorum. Tek ayrıcalıklı konumuz öğretmenlerimizdir. Gelecekte de öğrencilerimizle ilgili projelerimiz olacak. Ama ben öğretmenlerimizin huzurlu olmasını arzu ediyorum. Mustafa Sarıgül’ün 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bütün ulaşımlardan ücretsiz yararlanacağını ifade ediyorum. Ayrıca, öğretmenlerimizin çok sembolik rakamlarla konut sorunlarını çözeceğim.”

“EMNİYET MENSUPLARI BİZİ SÜREKLİ TAKİP EDİYOR”
Güngören’de esnaf ziyareti gerçekleştirdiği sırada bir sivil emniyet mensubu tarafından el kamerasıyla çekildiğini vurgulayan Mustafa Sarıgül, basın mensuplarına şunları söyledi: “Emniyet mensupları bizi sürekli takip ediyor. Takip etmelerini ben normal olarak karşılıyorum. Biz de onları tanıyoruz. Onlar da kendi görevlerini yapıyor. Bir arkadaşımız kamerayla çekim yaptı. Çekim yapan arkadaştan siz basın mensupları gibi basın otobüsünün içerisine gelmesini arzu ettim." Gizli kapaklı bir işi olmadığını anlatan Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çekim yapan arkadaşımız da sizlerle birlikte görevini yapabilir, istediği soruyu sorabilir. Ama bir emniyet mensubunun Büyükşehir Belediye Başkan adayını takip etmesini ne kadar demokratik olduğunu, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı. Ama o emniyet mensubu arkadaşıma ben bir şey söyleyemem. Hangi demokratik ülkede ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir Başkan adayını bir kamerayla sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma takip edin diyorsunuz? O takip eden arkadaşıma kesinlikle bir şey diyemem. O, kendi görevini yerine getirmeye çalışıyor. Bakın şuan o arkadaşımız burada yok. Ben ilk defa böyle bir şeyi yaşıyorum. Ne Sayın Süleyman Demirel, ne Özal döneminde böyle bir şeye rastlamadım. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Nereye giderse Sarıgül’ü takip ediyorlar.”
Güngören Belediye Başkan adayı Ahmet Güzel ve Bağcılar Belediye Başkan Adayı Muhammet Çakmak’ın de hazır bulunduğu ziyarette Mustafa Sarıgül, vatandaşlardan başkan adayı için oy istedi. Sarıgül, seçim çalışmaları sırasında Diyarbakır Derneği’ni de ziyaret ederek çiğ köfte yedi.

Yazarlar