Siyaset TBMM Başkanı Yıldırım'dan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı Yıldırım'dan önemli açıklamalar

20.11.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

İzmir'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Buluşması Parlamenterler Asamblesi Konsey Toplantısı'nda konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Devletlerimizin kaderleri birbirine bağlı. Ortak tecrübelerden yararlanmalı ve gücümüzü tam anlamıyla birleştirmeliyiz" dedi.

TBMM Başkanı Yıldırımdan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türk Dili Konuşan Ülkeler Buluşması Parlamenterler Asamblesi Konsey Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Ortak dil ve tarih çalışmalarına yoğunlaşılmasının altını çizen Yıldırım, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini başarıya ulaşmanın yolunun eğitim ve teknolojiden geçtiğini vurguladı.

Haberin Devamı

"Devletlerimizin kaderleri birbirine bağlıdır" diyen Yıldırım, "Biz de ortak tecrübelerden yararlanmalıyız. Gücümüzü tam anlamıyla birleştirmemize ihtiyaç var" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"35 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, o günden bugüne kadar adada halkının refahı ve mutluluğu için büyük bir mücadele içerisinde, her türlü kısıtlamalara ve haksızlıklara rağmen var olma mücadelesini sürdürüyor. Bizim amacımız ve beklentimiz Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda adanın adil bir yönetişim şekliyle Güney Kıbrıs-Kuzey Kıbrıs arasında müşterek bir çözümün bulunmasıdır. Bu konuda başından beri Türkiye, gerek Birleşmiş Milletler gerek Avrupa Birliği çabalarına hep olumlu katkı sağlamış, bundan sonra da bu katkıyı sağlamaya devam edecektir."