Siyaset Tek yumruk olalım

Tek yumruk olalım

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

27. Dönem 2. Yasama Yılı’nın açılışında konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, “Farklı fikirleri müzakere edelim ancak karar aldıktan sonra bir bileğe bağlı parmaklar gibi tek yumruk olalım” dedi.

Tek yumruk olalım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 27. Dönem için “yapacak çok işimiz var” derken milletvekillerine ‘tek yumruk olalım’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Yıldırım, 27. Dönem 2. Yasama Yılı’nın açılışı dolayısıyla Genel Kurul’da yaptığı konuşması öncesi mikrofonda ses kontrolü yaparak, “Kimse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sesini kısamaz” dedi. Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerini anan Yıldırım, “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” şiarından hiçbir şekilde uzaklaşmayan TBMM’nin, zaman zaman darbe, darbe girişimi, muhtıra gibi saldırılara maruz kaldığını vurguladı. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişimine değinen Yıldırım, milletin ülkesine ve istiklaline sahip çıktığını kaydetti.

‘Uyumlu dönem’

Yıldırım, TBMM’nin demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Meclis’in gücünü milletten aldığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti: “Milletimize, devletimize, demokrasimize yönelen her saldırı, bundan sonra da karşısında bu yüce Meclisi bulacaktır. Çünkü bizler devletimizin varlığı, bağımsızlığı, milletin bölünmez bütünlüğü için çalışacağımıza bu çatı altında namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik. Zaman zaman tartışırız, uzlaşamadığımız konular mutlaka olacaktır. Esas olan müzakere edip, görüşleri ortaya koymak ve sonunda doğruyu bulmaktır. Bunlar, çoğulcu demokrasinin gereğidir. Ancak, milli meselelerimizde asla ihtilafa düşemeyiz. En son kur üzerinden ülkemiz ekonomisine yöneltilen dış kaynaklı saldırıda, bu Gazi Meclis bir kez daha milli duruşunu ortaya koymuştur. Karar alana kadar her şeyi konuşuruz. Farklı fikirleri müzakere edelim ancak karar aldıktan sonra bir bileğe bağlı parmaklar gibi tek yumruk olalım. İnşallah üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça hürriyetimizin, bağımsızlığın sembolü al bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam edecek, aziz Türk milleti hep payidar olacaktır.”

Haberin Devamı

Yıldırım, yeni dönümde yasama ve yürütme organlarının uyumlu Türkiye’nin içeride ve dışarıda karşılayacağı sıkıntıların çözümünün kolaylaşacağını vurguladı.

‘Milli dayanışma’

Ekonomik krize de dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti: “Son zamanlarda ekonomimizde ağırlıklı olarak küresel kaynaklı bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Ülkemiz benzeri sıkıntılarla geçmişte de karşılaşmış ve başarıyla üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bu sefer de milli dayanışmayla kısa sürede bu ve benzer sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yüce Meclisimiz de bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde ifa edecek, milletimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda yürütmenin ihtiyaç duyduğu konularda desteğini sürdürecektir.”

Haberin Devamı

40 ülke ile zirve

Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere, uluslararası kuruluşlar nezdinde Türkiye’nin itibarını korumanın TBMM’nin asli görevi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu çerçevede, 8-11 Ekimde Antalya’da önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Başkanlığını üstlendiğimiz bu toplantıda, Avrasya ülkelerinin parlamento başkanları ile bölgesel ve uluslararası kuruluşların katıldığı önemli birçok taraflı toplantıda bölge sorunlarını, küresel sorunları ele alacağız. 26 meclis başkanı ve diğerleri, meclis başkan yardımcıları olmak üzere 40’tan fazla ülke, 600 civarında katılımcı bu toplantıda olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok işimiz var’

Yıldırım, TBMM’de milletvekili sayısının 600 olduğunu, dört vekilin icrada görev alması dolayısıyla bu sayının 596’ya indiğini, 104 kadın milletvekilinin bu yasama Meclisi’nde görev aldığını kaydetti. Yıldırım, “Bu, şu anlama gelmektedir: 27. Dönem Yasama Meclisi’nde kadın temsili, kadın milletvekillerimizin oranı yüzde 25 artmıştır” diye konuştu. Yıldırım’ın bu sözleri sırasında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in fotoğrafını kaldırarak “Leyla Güven eksik, bir kişi eksik” diye seslendi.

Yıldırım, yeni yasama yılı için, “27. Dönem’de yapacak çok işimiz var. Yeni anayasamız parti gruplarına ve milletvekillerine daha fazla sorumluluk veriyor” dedi.

Tek yumruk olalım

Kılıçdaroğlu katılmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, Meclis oturumu sonrası için yaptığı “çay” davetine katılmadı. Kılıçdaroğlu, katılmama gerekçesini bildirmezken; Erdoğan, Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin bir araya geldiği sırada, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile çay içip, sohbet etti.