Siyaset ‘Terör yuvaları darmadağın’

‘Terör yuvaları darmadağın’

25.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terör yuvalarının darmadağın edildiğini belirterek, “Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak” dedi.

‘Terör yuvaları darmadağın’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Silahlı kuvvetlerimiz Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatları ile saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak” dedi. Erdoğan, öğretmenlik kariyer basamakları sınavında başarılı olarak uzman ve başöğretmen olmaya hak kazanan öğretmen sayılarını da açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenler ile yemek programı düzenlendi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

VARLIK SEBEBİMİZ: 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle İstiklal Caddesi’ndeki kalleş saldırıda şehit olan Arzu Özsoy ile Karkamış’ta şehit edilen Ayşenur Alkan başta olmak üzere teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun… Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir... Eğer cumhurbaşkanı olduysak bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir. Biz onlarla buralara tırmandık.

192 KAHRAMAN UNUTULMAYACAK: Bugün açılan Şehitler Anıtı ve Abidesi öğretmenlerimize şükran borcumuzun mütevazi bir ifadesidir. Sergiledikleri fedakarlıklarla eğitim tarihimize adlarını şanla, şerefle yazdıran 192 kahramanın hiçbirinin unutulmasına izin vermeyiz.

Haberin Devamı

DARMADAĞIN EDERİZ: Silahlı Kuvvetlerimiz Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatları ile saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Şu anda parlamentomuzda bundan rahatsız olan maalesef ne idüğü belirsiz birileri var. Bunlar niye rahatsızlar? Milli istihbarat, silahlı kuvvetler, polis teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyormuş! Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak... Bizim öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz. Bu bundan sonra da böyle gidecek.

EĞİTİM İLK SIRADA: Kültürümüzde öğretmen sadece bilgiyi aktaran değildir, öğretmen bir kuyumcu titizliğinde öğrencisinin içindeki cevheri işleyen, değer katan, kendisine emanet edilen o körpe dimağları en güzel şekilde yetiştiren terbiye eden bir gönül işçisidir… Öğretmenlerimiz eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları olma yanında, karakterimizin de mimarlarıdır. Öğretmeni dışlayan bir sistemin başarılı olma şansı yoktur. Türkiye bizden önce bunun sanıcısını derinden yaşamış bir ülkedir. Milletin emanetini yüklendiğimiz günden itibaren eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 120 kişilik sınıfların olduğu okullarımız vardı. Ama şimdi sayı 20’nin altına indi.

Haberin Devamı

MODERN İMKANLAR: Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak, spor salonundan kütüphanesine laboratuvarından akıllı tahtasına kadar her alanda en modern imkanlarla donattık. Bugüne kadar toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak, eğitim ordumuzu güçlendirdik. Bir başka ifadeyle halen görev başındaki 100 öğretmenden 75’inin atamasını biz yaptık.

‘Öğretmenler kirli oyunlara gelmedi’

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile amacımız sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken, mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun yürürlüğe girer girmez birileri  öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya, kışkırtmaya çalıştı. Boykot çağrıları yaparak kanunun getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istedi. Ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi, siyaset simsarlarına cevabını verdi.

Haberin Devamı

516 BİN UZMAN ÖĞRETMEN: Şartları taşıyan öğretmenlerimizin yüzde 95’i kariyer sistemine başvurdu. Başvuruların yüzde 99’u sınava girdi. Lisansüstü eğitim yapan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutuldu. Kariyerlerine ve geleceklerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzman öğretmenlik için başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368’i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422’si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardır. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı.

Malezya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderliğindeki koalisyonun seçim zaferi ve Başbakan olarak atanması vesilesiyle İbrahim’i tebrik eden Erdoğan, Türkiye ile Malezya arasındaki yakın işbirliğinin yeni dönemde de karşılıklı güven temelinde daha da güçleneceğine inandığını ifade etti. - ANKARA Milliyet