Siyaset ‘Teröristleri yok etmeye devam edeceğiz’

‘Teröristleri yok etmeye devam edeceğiz’

15.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya ve Türkiye arasında bir dizi anlaşmanın imza törenine katıldı.

‘Teröristleri yok etmeye devam edeceğiz’

Törende konuşan Çavuşoğlu, Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto’ya İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı için teşekkür ederek, “Emin olun failler, teröristler ve teröristlerin arkasında olanlar hesap verecek. Ülkemizde ve komşu bölgelerdeki teröristleri yok etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Anlaşmaların imzalanmasıyla tarihi bir ana tanıklık edileceğini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlarımız Yüksek Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi’ni kuracaklar. Özel sektörümüz de burada Endonezya’da gerçekleştirecekleri elektrikli otobüsler, Trans-Sumatera yolu gibi önemli projelere imza atacak.”

Endonezya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto görüştü. Görüşmede, ikili savunma ve güvenlik ile savunma sanayiinde iş birliği konularının ele alındığı ifade edildi. Ayrıca Bakan Akar’ın, Endonezyalı mevkidaşı Subianto ile Askeri Çerçeve Anlaşması imzaladığı da belirtildi.