Siyaset Türkkan’a tepkiler dinmiyor! ‘Vekillikten de istifa etsin’

Türkkan’a tepkiler dinmiyor! ‘Vekillikten de istifa etsin’

09.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, özür açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Türkkan’a tepkiler devam ediyor.

Türkkan’a tepkiler dinmiyor ‘Vekillikten de istifa etsin’

Bingöl’de Türkkan’ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren ile Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuldu. Gümren, gazetecilere yaptığı açıklamada “Türk adaletine güveniyorum” dedi. Gürmen’in Türkkan’dan 500 bin liralık tazminat talep ettiği öne sürüldü.Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Alparslan Fırat da dernek üyeleriyle Milli Egemenlik Parkı’nda basın toplantısı düzenleyerek Türkkan’a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Suç duyurusu yapıldı

Edirne’de MHP İl Başkanı Zakir Tercan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği Başkanı Veysel Güner de açıklama yaparak Türkkan’a tepki gösterdi. Tercan Türkkan’ın, İYİ Parti Grup  Başkanvekilliği’nden istifasının “göz boyama” olduğunu ileri sürerek, milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Reşit Can da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Türkkan ve İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Koruculardan tepki

Tunceli Şehit ve Gazi Sendikaları İl Yönetimi de Türkkan’ı protesto ederek istifaya çağırdı. Mardin,  Van ve Malatya’da da şehit derernekleri aracılığıyla bir araya gelen şehit yakınları  Türkkan’a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘Doğru olanı yaptı’

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Türkkan’ın özür videosunu, Twitter hesabından “İstifa yok mu” notuyla paylaşmıştı. Milliyet’e konuşan Köse, “En azından grup başkanvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini düşünüyordum. Böyle bir tavır yaptıysa istifa da sonuçta siyasetin bir gerçeği” ifadelerini kullandı. Köse, “Lütfü Bey doğrusunu yapmış. Tamam özür diledi ama bir istifa da gerekiyordu peşinden. Bize yakışan o” dedi. -MEHTAP GÖKDEMİR Ankara