Siyaset ‘Tutuklu vekiller’ için 48 madde formülü

‘Tutuklu vekiller’ için 48 madde formülü

17.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa çalışmalarında 4 partinin mutabık kaldığı 48 maddenin geçirilmesi halinde milletvekillerine yönelik tutukluluk sorununun ortadan kalkacağını belirterek, “83. maddede anlaşacağımızı düşünüyorum. Anlaşamasak bile 14. maddenin kaldırılması halinde tutuklu milletvekili sorunu çözülür” dedi.

‘Tutuklu vekiller’ için 48 madde formülü

Erdoğan’ın, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun bugüne kadar üzerinde anlaştığı 48 maddenin TBMM’den bir an önce geçirilmesi teklifi ile ilgili tartışmalar sürerken, Ak Parti’nin yeni anayasa heyetinde yer alan Şahin, “tutuklu vekil” probleminin de bu şekilde çözülebileceğine işaret etti. Şahin, NTV’ye yaptığı açıklamada, muhalefete, “gelin hep birlikte yeni anayasa yapalım” çağrısında bulundu.
4 partinin uzlaşma sağladığı 48 maddenin geçirilmesi halinde tutuklu milletvekili sorununun ortadan kalkacağını belirten Şahin, “83. maddede bir mutabakat zemini yakalayacağımızı, anlaşacağımızı düşünüyorum. Anlaşamazsak 14. maddenin kaldırılması tutuklu milletvekili sorununu çözer” diye konuştu.
Mehmet Ali Şahin, kimlerin yararlanacağının sorulması üzerine ise Mustafa Balbay ve BDP’lilerin de içinde bulunduğu bütün milletvekillerinin yararlanabileceğini söyledi. Muhalefetin bir an önce yeni anayasanın yapılması için iktidarı zorlaması gerektiğini belirten Şahin, “Ama ne yazıkki 48 maddenin geçirilmesi için iktidar muhalefetin peşinden gidiyor” dedi.