Siyaset Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde 3 sözleşmeli er şehit oldu. Tek evladını şehit veren baba Şahin Yoğurtçu’nun 16 Temmuz’da şehitler için söz ve müziği kendisine ait bir türkü bestelediği ortaya çıktı.

Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyon bölgelerinde 3 asker şehit oldu. Terör örgütü tarafından Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde önceki gün askeri üs birliğine açılan taciz ateşinde sözleşmeli erler Mevlüt Yoğurtçu (28) ve Mert Otal (24) şehit düştü. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe 1-2 Harekatı bölgesinde önceki gün el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek de (21) tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Haberin Devamı

Asker selamı ile uğurladı

Şehitlerin naaşları düzenlenen törenlerin ardından memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal’ın (24) acı haberi, Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki ailesine ulaştı. Düzenlenen cenaze töreninde şehidin annesi ve babası, törende taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döken anne Arzu Cebeci, sağlık görevlilerinin desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Şehidin kardeşi Mustafa Otal ise ağabeyini asker selamı ile son yolculuğuna uğurladı. Otal’ın cenazesi kılınan namazın ardından Gündoğdu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tezkere bıraktı

Pençe şehidi Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in ise tezkere bırakarak 9 Aralık 2021’de sözleşmeli er olarak vatani görevine devam ettiği öğrenildi. Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesi Kale köyünde oturan ve 4 çocuklarından en küçüğünü kaybeden baba Basri (60) ve anne Ayşe Dudu’ya (58) acılı haber sağlık ekibi eşliğinde verildi. Köyde düzenlenen törende Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, şehit annesini sarılarak teselli etmeye çalıştı. Taşyürek’in naaşı kılınan namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

Haberin Devamı

Üç ocağa daha şehit ateşi düştü

Babası türkü bestelemiş

Ankaralı şehit Mevlüt Yoğurtçu’nun acı haberi, Altındağ ilçesindeki ailesine verildi. Şehidin, ailenin tek çocuğu olduğu, 2 yıl önce evlendiği ve 1 yaşında oğlu olduğu öğrenildi.

Yoğurtçu’nun şehit olmadan yaklaşık 6 saat önce eşi Duygu ile görüştüğü ve oğlunu özlediği için 3 gün sonra izne geleceğini söylediği belirtildi.

Tek evladını şehit veren baba Şahin Yoğurtçu’nun 11 gün önce şehitler için söz ve müziği kendisine ait bir türkü bestelediği ortaya çıktı. Yoğurtçu’nun, “Şehit olmuş benim kınalı kuzum” sözlerine yer verdiği türküyü 16 Temmuz’da sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Şehit Yoğurtçu’nun Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; eşi, kucağında 1 yaşındaki oğlu Yağız Efe ile katıldı. Yoğurtçu’nun naaşı, Pursaklar Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Pençe Şimşek bölgelerinde sürdürülen operasyonlarda 27 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak. Kahraman komandolarımız, Fırat   Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerindeki 25 PKK/YPG’li teröristi, önleme ve cezalandırma atışlarıyla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

Teröristleri kazdıkları hendeklere gömmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada, terörle mücadele vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

”En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele, mücadele, mücadele. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hale getirildi.”