Siyaset ‘Üniter yapıdan yanayız’

‘Üniter yapıdan yanayız’

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Mecliste gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘Üniter yapıdan yanayız’

CHP liderinin “Amerikan başkanlık sistemiyse kastınız, gelin görüşelim” dediğinin belirtilmesi üzerine de, “Bunun anlamı açık. Bunu başka türlü nasıl tevil ederler veya buradan nasıl geri dönülür, benim zekam buna yetmez ama başkasının yeterse bunu bilmem. Ben bunu, ‘Biz diktatörlük falan diyorduk, niyetiniz böyle değil, demokratik bir başkanlık sistemiyse Amerika’da olduğu gibi, gelin bunu konuşalım’ diye anlarım” dedi.

Bostancı, “AK Parti’nin bugüne kadar ‘Türkiye’ye başkanlık gelecek, eyalet sistemi de gelecek. Amerika’da olduğu gibi her eyaletin mahkemesi olacak’ diye bir beyanı yok, bundan sonra da olmaz. Biz, üniter yapıdan yanayız. Bugüne kadar Türkiye’nin sistemine ilişkin önerilerimiz bu çerçevede şekillenmiş” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Rusya Günü vesilesiyle gönderdikleri kutlama mesajlarının hatırlatılması üzerine Bostancı, “Bunun anlamı şu; geleceğe yönelik de derin istikbal ilişkileri kurmamız gereken ülke. Rusya da aynı zamanda buna mecbur” ifadelerini kullandı.