Siyaset ‘Üsler Türkiye’nin kararıyla kapatılır’

‘Üsler Türkiye’nin kararıyla kapatılır’

17.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesine yönelik tartışmalarına ilişkin, “Mehmetçiğimizin görevi sınırlarımızı korumaktır” dedi.

‘Üsler Türkiye’nin kararıyla kapatılır’

Öztrak, gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Resmi işsizlik oranının yüzde 13.8 olduğunu kaydeden Öztrak, “Gerçek işsiz sayısı son bir yılda eylül itibarıyla 898 bin kişi artarak 7 milyon 983 bine ulaşıyor. Dünyanın hiçbir yerinde ‘2.5 milyon istihdam yaratacağım’ diye vaad edip, 623 bin kişiyi işsiz bırakan iktidar o koltukta aslında oturamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesi” ile ilgili soruya ise Öztrak şu yanıtı vardı: “Biz, Mehmetçiğimizin başka ülkelerin topraklarında bulundurulmasına, o toprakları korumaya görevlendirilmesine karşıyız. Mehmetçiğimizin görevi sınırlarımızı korumaktır, sınırlarımızdan gelecek terör dahil her türlü tehdide karşı ülkemizi savunmaktır. Biz, Mehmetçiğimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesine karşıyız” yanıtını verdi. Kanal İstanbul projesini de değerlendiren Öztrak, “Katar’ın taşını toprağını korumak için Mehmetçiklerimizi Katar’a taşıdınız. Bu ülkenin savunma sanayinin gözbebeği Tank Palet Fabrikasını Katar’a peşkeş çektiniz. Savunma sanayini, taşı, toprağı Katar’a verdiniz ama ne aldınız? Bu ülkenin taşıyla bu ülkenin daha ne kadar kuşunu Katar’a vurduracaksınız?” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın “Kürecik ve İncirlik’i gerekirse kapatırız” açıklamasına ilişkin de Öztrak, “Türkiye’nin üsleridir bu üsler ve Türkiye’nin kararıyla kapatılabilir ama bunların hepsi bir hesap kitap işidir. Dış politikayı uzun bir süredir iç politikanın malzemesi haline getirdik. Bunlar öyle söylenerek, bağırarak, çağırarak, ‘ey’ diye yapılacak işler değil. Yapılacaksa karar verilir, yapılır ama başı, sonu, neticesi, bunların hepsi bir devlet adamı ciddiyetiyle ülkenin yetkili kurullarında değerlendirilip bu kararlar öyle alınır” dedi.