Siyaset ‘Vatandaşı dinleyin önerilerimizi anlatın’

‘Vatandaşı dinleyin önerilerimizi anlatın’

23.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçim güvenliği ve saha çalışmalarının masaya yatırıldığı CHP PM toplantısında, Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “Daha fazla vatandaşa, farklı sosyal gruplara dokunalım. Çözüm önerilerimizi anlatalım” dedi

‘Vatandaşı dinleyin önerilerimizi anlatın’

Mehtap Gökdemir - Ankara / CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı toplandı. Toplantı 4 saati aşkın sürdü. PM’nin gündeminde; ‘MYK Raporunun görüşülmesi’, ‘dış politikada güncel gelişmeler’, ‘ekonomik gelişmeler, yolsuzluklar ve kamu yönetimi’, ‘seçim güvenliği çalışmalarına dair sunum’, ‘saha çalışmaları’ başlıkları yer aldı. Toplantıda, seçim güvenliği konusunda yapılan çalışmalar ve olası bir seçime ilişkin hazırlıklar gözden geçirildi ve önümüzdeki döneme ilişkin yapılması gerekenler konuşuldu.

Haberin Devamı

Saha talimatları

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’na yapılan ziyareti de hatırlatarak, “Biz Merkez Bankası’nın bağımsız ve saygın olmasından yanayız. Burada bağımsız iktisadın gerekleri neyi gerektiriyorsa ona göre pozisyon alınması gerektiği konusunda düşüncelerimizi söyledik” dedi. Kılıçdaroğlu, saha çalışmaları konusunda da, “Daha çok vatandaşa gidelim. Mesajımız vatandaşa daha fazla aktarılsın. Vatandaşa gidin, anlatın. Dinleyin, dinledikten sonra sorunları nasıl çözeceğimizi anlatın, çözüm önerilerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Daha fazla vatandaşa, daha farklı sosyal gruplara dokunacağız. Ekonomik sorunlara çözüm için dört ayaklı stratejimizi tek tek sahada anlatacağız. Hepimiz çok çalışacağız” dedi. Yapılan zamlara ilişkin de CHP Genel Başkanı’nın, “Bunlar daha iyi günler, daha kapkara bir kış bekliyor” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde Yozgat ve Şanlıurfa’ya gidecek.

Haberin Devamı

‘Halkın partisiyiz’

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ne sunulan MYK Raporu’na yazdığı sunuşta ise şunları kaydetti: “Türkiye’nin bütün ekonomik sorunlarının çözümüne talibiz. Çünkü biz halkın partisiyiz. Hiç kimseyi ardımızda bırakmayacağız. Aç, açıkta bırakmayacağız. ‘Sesimi duyan yok mu?’ dedirtmeyeceğiz milletimize. Hep birlikte, dostlarımızla beraber, halkımızla beraber demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa edeceğiz. Güçlü bir demokrasi için, güçlü bir Meclis yapısı kuracağız.”

CHP lideri, “Kış ayları yaklaşırken, milyonlarca yurttaşımız büyük ekonomik sorunlarla yüzleşiyor. Ağır bir hayat pahalılığı, ezici borç yükü, kitlesel işsizlik ve derin yoksulluk ile karşı karşıyayız. Sandıktan sonsuza kadar kaçamayacaklar. Er ya da geç milletimizin önüne seçim sandığı konulacak. Az kaldı. İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız ve Türkiye’nin tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Antalya’da turizm çalıştayı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla başlatılan istihdam çalıştaylarının 7’ncisi, bugün Antalya’da “Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlığıyla yapılacak. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak’ın koordinatörlüğünde yapılacak çalıştayda turizm sektöründe istihdamı artırmaya yönelik somut çözüm önerileri masaya yatırılacak. Toplamda 11 farklı sektörde düzenlenecek çalıştayların ardından hazırlanacak raporlar, Kılıçdaroğlu’na sunulacak.