Siyaset ‘Yargı kararına saygı duyulmalı’

‘Yargı kararına saygı duyulmalı’

27.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

‘Yargı kararına saygı duyulmalı’

ANKARA Milliyet - Bahçeli özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERÖRLE MÜCADELE: Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Terör örgütlerinin kafasına pençe darbeleri indirilmiş, sınırlarımız yılanlara çıyanlara karşı kilitlenmiştir. Pençe-Kilit hamlesiyle terör örgütü komaya sokulmuştur.

ALTILI MASA: 24 Nisan 2022 tarihinde 6+1 formatında üçüncü kez toplanan partilerin ortak açıklamasının, hayatın ve siyasetin olağan akışıyla, Türkiye’nin yüksek mücadele anlayışıyla bağdaşan veya çakışan bir yanı var mıdır? Bu ittifak ortakları sadece “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” masalıyla avunuyorlar. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar.

AYDINLIĞI TAŞLIYOR: CHP Genel Başkanı, kalkmış içinde bulunduğu karanlıktan aydınlığı taşlıyor, bir hafta boyunca da karanlıkta oturacağını açıklıyor. Bazı siyasi odaklar da faturayı ödemek için kuyruğa giriyor.

Haberin Devamı

DİASPORANIN AJANI: TBMM’ye HDP’li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde, sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiş, çok şükür bu rezil teklif anında küstah sahibine iade edilmiştir. Maalesef TBMM’nin çatısı altında diasporanın bir ajanı bulunmaktadır. Böylesi bir zelilin, fitnecinin TBMM’de yer alması hepimiz adına bir züldür. 

BİDEN’A KINAMA: ABD Başkanı Biden’ın bir kez daha sözde soykırımdan bahsetmesi bizim nezdimizde hükümsüzdür, hukuksuzdur, hayasız bir isnattır ve kınanmayı da hak etmektedir. 

Gezi davası kararı

Bahçeli toplantı çıkışında gazetecilerin Gezi Davası’nda Osman Kavala’ya için verilen ceza konusundaki değerlendirmesinin sorulması üzerine “Yargı kararına saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararıyla saygılı olarak her şeyi artık kabullenmek durumunda olmalıdır” cevabını verdi.