Siyaset ‘Yunanistan artık başının çaresine baksın’

‘Yunanistan artık başının çaresine baksın’

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’la yüksek düzeyde stratejik konsey toplantılarının artık bittiğini tekrarlayarak, “Bundan sonra Yunanistan başının çaresine baksın” dedi.

‘Yunanistan artık başının çaresine baksın’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan’la ilgili soru üzerine Erdoğan, “Yunanistan’la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi, yüksek düzeyli stratejik konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi  söyledik. Ve bu yıl yapılacak olan bu toplantıyı da yapmıyoruz. Bu ne demektir? Herhalde bundan daha net ve daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaret hakkında konuşan Erdoğan, “Çarşamba günü nasip olursa Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah Ankara’da külliyede biz de kendilerini kabul edeceğiz. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye, Suudi Arabistan ilişkilerini İnşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız” dedi.

‘Dar gelirli ailelere ulaşın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partisinin il başkanları ve belediye başkanlarına, yarın seçim olacakmış gibi titiz çalışmaları, dar gelirli ailelere tek tek ulaşıp ‘gönül almaları’ talimatı verdi. Özellikle küskünlere yoğunlaşılmasını isteyen Erdoğan’ın köylerdeki üye sayılarının iyi durumda olduğunu söylediği, büyükşehirlerde de bu başarının yakalanmasını istediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca her il başkanının haftalık bir rapor hazırlamasını, partiden kaç üyenin ayrıldığı, yerine kaç üye kazandırıldığının raporlanmasını istediği öğrenildi. Bu raporlar üzerinden il başkanlarına performans puanı verileceğini söyleyen Erdoğan’ın ekonomik sıkıntı çeken ailelere özellikle ulaşılması talimatı vererek, illerde ne kadar dar gelirli varsa tek tek ziyaret edilmesini istediği öğrenildi. - ANKARA İHA