Siyaset Zırhlı araçlar ilk kez yerli motorla teslim

Zırhlı araçlar ilk kez yerli motorla teslim

27.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı ile ilgili ve ilişkili kuruluşların 2022 bütçe tekliflerinin görüşmelerinde, Türkiye’nin savunma sanayinin kendi özgün ürünlerini geliştiren büyük bir ekosisteme dönüştüğünü söyledi.

Zırhlı araçlar ilk kez yerli motorla teslim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu alanda sağlanan gelişmeyi “devrim” olarak nitelendiren Oktay, komisyondaki sunuş konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YAPAY ZEKÂ VURGUSU: 2022 yılı bütçesinin 2021 yılı başlangıç ödeneğine göre yüzde 3,69 azalışla 3 milyar 890 milyon 381 bin lira olarak tahsis edilmesi öngörülmüştür. Önümüzdeki 5 yılda yapay zekânın ülkemizin GSYH’sına katkısını yüzde 5’e yükseltmeyi hedefliyoruz.

HEDEF 400 BİN ÖĞRENCİ: Yatırım Ofisi tarafından 2021 yılının ilk on ayında, toplam değeri 664 milyon 100 bin dolar olan toplam 17 yatırım projesi faaliyete geçmiştir. . İnsan Kaynakları Ofisi’nce şimdiye kadar 100’den fazla üniversitede 200 bin öğrenciye destek verilmiştir ve 2022 yılında ise öğrenci sayısının 400 binin üzerine çıkarılması hedeflenmektedir.

OYUN DEĞİŞTİRİCİ ETKİ: Savunma sanayiinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adeta bir devrim gerçekleştirilmiştir. Bugün tüm dünyada insansız hava araçlarımızla uyguladığımız yeni muharebe taktik ve stratejileri ile Türk ürünlerinin sahadaki oyun değiştirici etkisi konuşulmaktadır. Savunma sanayii ihracatımızdaki TB2 ve Anka ile elde edilen başarıya gemiler, botlar, hedef uçaklar, eğitim uçağı ve helikopterler de eklenmiştir. Zırhlı kara araçlarımız ve çeşitli hücum botlarımız özellikle Asya ve Afrika’da yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

2.DENİZALTI HAVUZDA: 2022’de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak, SUNGUR portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA harp torpidosu, MAM-T ve ATMACA teslimatlarına başlanacak, dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek, Yeni Tip Denizaltı Projesinde 2. Denizaltı havuza çekilecek, zırhlı araçlar ilk kez yerli motorla teslime edilecek.

DİYANET BÜTÇESİNİN YÜZDE 96’SI PERSONELE: Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı ödeneği 12 milyar 977 milyon 926 bin lira olup 2022 yılı bütçesi için teklif edilen ödenek tutarı, yüzde 24’lük artışla 16 milyar 98 milyon 580 bin liradır. Bütçenin yüzde 96’sı personel maaş ve prim giderleridir. l ANKARA Milliyet