Siyaset Zorlu: Metin gelsin tavrımızı açıklarız

Zorlu: Metin gelsin tavrımızı açıklarız

27.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, başörtüsü konusunda AK Parti’nin HDP ve İYİ Parti’nin tavrını beklediğine ilişkin haberler üzerine Milliyet’e değerlendirmede bulundu.

Zorlu: Metin gelsin tavrımızı açıklarız

ÖNDER YILMAZ Ankara - Zorlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Biz ilkesel olarak böyle bir dönemde milletimizin bu kadar ağır durumların yaşadığı dönemde referandum yerine seçim sandığında meselelerimizi önce halledelim düşüncesindeyiz. Sonra anayasa değişikliği gerçekleşecekse bunu milletimizi paylaşırız. Gerekirse birlikte yaparız anlayışımızı ortaya koyduk. Ancak görünen o ki, söz konusu maddelerdeki değişiklik maddesi isteği devam edecek. Biz yetkili kurullarımızda değerlendirdik, sonra da 14 Kasım’da gerçekleşecen Altılı Masa toplantısında kendi kanaatleri ve masadaki diğer liderleri partilerin bu konuda ne düşündüğünü esas alan tartışma iklimini meydana getirdik. AK Parti heyetinin bize ziyaretinde temenniler vardı bir metin yoktu. Yani eğer bir metinle geldikleri taktirde biz tekrar değerlendirmemizi yapar kararımızı kamuoyu ile paylaşırız.”

Haberin Devamı

Üç boyut vurgusu

DEVA Partisi Genel Bakanı Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı için “kazanabilecek aday” vurgusu ve Akşener’in aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise Zorlu, şu yanıtı verdi: “13. Cumhurbaşkanını seçtireceğimize inanıyoruz. Akşener ‘kazanacağız’ derken de henüz masada üyeler arasında isim konusunda bir müzakere yapılmış değil. İsim konusu gündeme geldiği gün Sayın Genel Başkanımız yetkili kurulları GİK, Başkanlık Divanı, Kurucular Kurulu’nu toplayacak, nasıl bir öneri ortaya koymamız gerektiğini teşkilatlarımızdan seçmenlerimizden milletimizden aldığımız değerlendirmeler çerçevesinde o gün milletimizle paylaşacağız.”