Gündem Son dakika: Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

Son dakika: Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

23.04.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr Erdoğan Teziç hayatını kaybetti.

Son dakika: Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr Erdoğan Teziç 81 yaşında hayatını kaybetti. Daha önce kalp kapakçığı ameliyatı olan ve kalp yetmezliği tanısı konulan Teziç, Cuma akşamı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi acil servisine kaldırıldı.Teziç, burada yoğun bakıma alındı. Teziç bu sabah yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ABD'DEKİ OĞLU BEKLENİYOR
Erdoğan Teziç'in ABD'da bulunan oğlu Kerem Teziç'in haberi alır almaz Türkiye'ye gelmek için yola çıktığı, geliş durumuna göre Teziç'in cenaze töreninin Salı ya da Çarşamba günü yapılacağı öğrenildi. İki oğlu bulunan Erdoğan Teziç'in Türkiye'de yaşayan diğer oğlu ve gelininin İstanbul'daki evlerinde taziyeleri kabul ettikleri öğrenildi.

SON KEZ HAKKI DEVRİM'İN CENAZESİNDE
Erdoğan Teziç kameralar tarafından son kez Haziran ayında Gazeteci Hakkı Devrim'in cenazesinde görüntülenmiş mikrofonlara son kez o cenazede konuşmuştu.

ERDOĞAN TEZİÇ KİMDİR?
İstanbul'da 1936 yılında doğan Erdoğan Teziç, 1955 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1959 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Paris Hukuk Fakültesi'nde doktorasını yapan Teziç, daha sonra mezun olduğu İÜ Hukuk Fakültesi'nde Dr. asistan, doçent ve Anayasa Hukuku profesörü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi Müdürlüğü, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Teziç, 1993-2000 yılları arasında da TBMM Başkanlığı Hukuk Danışmanlığı'nı yürüttü.

2000 yılında Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Paris Üniversitesi ile Rennes I Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olan Teziç'in Fransız Hükümeti Liyakat Nişanı ödülü de bulunuyor.

2003 yılında YÖK Başkanlığına atanan Teziç, görev süresinin dolmasıyla 2007 yılının Aralık ayında görevden ayrıldı.