Tatil Esenboğa Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Esenboğa Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 12:07 | Son Güncellenme:

Esenboğa Havalimanı’nın konumu ve nasıl ulaşılabileceği Ankara’ya gitmek isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Esenboğa Havalimanı Türkiye’nin Ankara ilinde hizmet vermektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Esenboğa Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi Ve Otopark Ücretleri

Ülkemizin başkentinde yer alan Esenboğa Havalimanı 1955 yılından bu yana hizmet veriyor. Esenboğa Havalimanı yolcu yoğunluğu açısından ülkemizin 4. büyük havalimanı olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

 Esenboğa Havalimanı

 Esenboğa Havalimanı Türkiye’nin başkenti olan Ankara ilinde konumlanan uluslararası bir havalimanıdır. Esenboğa Havalimanı’nın kodu ESC’dir. Ankara’nın Çubuk ve Akyurt ilçeleri sınırlarında bulunan Esenboğa Havalimanı TAV Havalimanı işletmesi tarafından yönetiliyor. Tarihi 1900’lü yıllara uzanan Esenboğa Havalimanı 1955 yılında hizmete girdi.

 Esenboğa Havalimanı Türkiye’de hem iç hem de dış hatların aynı terminalde bulunduğu ilk havalimanıdır. Yolcu sayısı bakımından seneler içerisinde artan bir grafik çizmektedir. Türkiye’nin en hareketli ve yolcu trafiği en fazla olan dördüncü havalimanıdır. Esenboğa Havalimanı’ndan Türkiye’nin ve dünyanın pek çok noktasına direkt ya da aktarmalı uçuş düzenleniyor.

Haberin Devamı

 2009 yılında ACI Europe (Uluslararası Havalimanları Konseyi) tarafından ’5-10 milyon arası yolcu’ kategorisindeki en iyi havalimanı olarak seçilmiştir. Aynı zamanda Türkiye’de gelişim açısından umut vadeden yerlerden biri olarak gösterilmektedir.

 Esenboğa Havalimanı Terminaller 

 Esenboğa Havalimanı iç ve dış terminaller, genel havacılık terminali ve kargo terminali olmak üzere 3 adet terminalden oluşuyor. Esenboğa Havalimanı’nda iç ve dış terminaller bir arada bulunuyor. Toplam 10 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip olan Esenboğa Havalimanı Terminal bölümü 183.000 metrekare genişliğindeki alandan oluşuyor.

 Terminal alanında 18 adet pasaport gişesi, 18 adet yolcu girişi, 130 adet check-in alanı, dört adet CIP salonu, bir adet VIP salonu ve dokuz adet bagaj bandı bulunuyor.

 Esenboğa Havalimanı Ulaşım ve Yol Tarifi 

 Esenboğa Havalimanı Ankara’nın Akyurt ve Çubuk ilçeleri içinde yer alıyor. Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına özel araçla, taksi ile toplu taşıma araçlarıyla, araç kiralama ve havalimanı transfer servisi ile ulaşılabiliyor.

 Esenboğa Havalimanı’na Özel Araçla Ulaşım: Esenboğa Havalimanı Kızılay’a 32 kilometre ve Çankaya’ya 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına Anadolu Bulvarı ve D140 üzerinden ise yaklaşık 35 dakikada ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı’na Toplu Taşıma ile Ulaşım: Esenboğa Havalimanı’na şehrin pek çok yerinden toplu taşıma otobüsleri ile gidilebiliyor. Özellikle 491 ve 442 numaralı otobüsler havalimanına direkt sefer yapan toplu taşıma araçları arasında bulunuyor. Havalimanına giden toplu taşıma araçlarının sefer saatleri ile ilgili detaylı bilgiler Ankara Belediyesi’nin resmi ulaşım sayfasında yer alıyor.

 HAVAŞ servisleri ile Esenboğa Havalimanı’na Ulaşım: Havalimanının resmi ulaşım servisi olan HAVAŞ otobüslerinin sefer saatleri uçakların hareket saatlerine göre belirleniyor.

 HAVAŞ otobüsleri; Özel Bulvarı, Çevreyolu, Pursaklar, Batıkent Kavşağı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, 75. Yıl Hipodromu, Sakıp Sabancı Bulvarı, Şaşmaz Bulvarı, Şaşmaz Kavşağı ve AŞTİ duraklarından yolcu alarak havalimanına ulaşıyor. Havalimanına HAVAŞ otobüsleri ile ulaşmak yaklaşık 60 dakika dürüyor.

 Ek olarak yolcular için iç ve dış hatların her katında 24 saat çalışan taksi durakları bulunuyor. Havalimanın içinde ise 10’dan fazla araç kiralama firması hizmet veriyor.

Haberin Devamı

 Esenboğa Havalimanı – Otopark Ücretleri

 Esenboğa Havalimanı’nda hizmet veren 1 adet katlı otopark, 1 adet açık otopark ve 1 adet vale park bulunuyor. Katlı otopark Ankara tarafında bulunurken, açık otopark ise iç hatlar yolcu çıkışının 55 metre ilerisinde bulunuyor.

 Esenboğa Havalimanı otopark ücretleri araç tiplerine göre ve otoparkta kalış süresine göre değişiyor. Otomobil kategorisindeki araçların 1 saati 26 TL’den başlarken, minibüs ve kamyonlar için saatlik otopark ücretleri 38 TL’den başlıyor. Aynı zamanda otoparka aylık ya da yıllık abonman olma seçenekleri de bulunuyor.